19.4.18

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε που θα καταθέσει στεφάνια την πρωτομαγιά: Στο άγαλμα του Τρούμαν και την Αμερικάνικη πρεσβεία!

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας σφυρίζουν αδιάφορα!

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τον εορτασμό της 1ης Μάη!

Αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες, από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό με αποτέλεσμα να στείλουν έξι νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών.
Και όλα αυτά τα έκανε η δήθεν "αριστερή κυβέρνηση" για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες ναπάλμ, πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας αμάχους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά. Όμως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδινε εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια εφησυχασμού του λαού, με επιχειρήματα που κάνουν λόγο για "αποκλιμάκωση της έντασης" μέσα από τη "διπλωματική οδό". Όταν σε μία περιοχή έχουν συσσωρευτεί τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις. Όταν εμπλέκονται ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία με τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από δίπλα το Ισραήλ, που από τη μία εξακολουθεί να σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό και από την άλλη παρεμβαίνει άμεσα από την αρχή του πολέμου στη Συρία, και ταυτόχρονα παρεμβαίνουν η Ρωσία και το Ιράν, όχι μόνο αποκλιμάκωση δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα η περιοχή όλης της Μ. Ανατολής θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί, με σοβαρότατο τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου.
Η κυβέρνηση είναι θρασύτατη! Λέει ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο χτύπημα. Αυτοί που μόλις χτες υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που δίνει πλήρη κάλυψη στους σφαγείς. Και για όσους δεν θυμούνται, να θυμίσουμε:
·         Έφερε, με πρόσχημα το Προσφυγικό, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
·         Υπέγραψε νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και τη δημιουργία νέων
·         Υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ
·         Χρηματοδοτεί 13 αποστολές του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα. 
Αυτή η κυβέρνηση δίνει γη και νερό, λιμάνια και αεροδρόμια, από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, μέχρι το Ηράκλειο και τη Σούδα, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτό το έγκλημα, είναι κίνδυνος για το λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της ΓΣΕΕ, που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση δύο γραμμών που να καταδικάζει την επίθεση.
Μπροστά στην πρωτομαγιά, τα σωματεία, οι συνδικαλιστές που θέλουν αν είναι πραγματικά εκπρόσωποι των εργαζομένων, πρέπει να διαδηλώσουμε όλοι μαζί κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με σύνθημα : 1η Μάη 2018 - Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.
Η συμμετοχή στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου, είναι τουλάχιστον ξέπλυμα και αθώωση των ιστορικών ευθυνών τους. Να θυμίσουμε, ότι η πλειοψηφία της διοίκησης, σε πρόταση μας για καταδίκη της εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο, είπε η μεν ΔΑΚΕ ότι "ευτυχώς που είμαστε στο ΝΑΤΟ και μας προστατεύει", αμφισβητώντας την ύπαρξη πυρηνικών,  η δε παράταξη της ΛΑΕ για Χάρι της ενότητας, απέφυγε για άλλη μία φορά να πάρει θέση και υπερψήφισε την εισήγηση του Προέδρου Τσώνη. Οι ίδιοι επίσης, για τον γιορτασμό της πρωτομαγιάς αποφάσισαν: "θα κάνουμε ότι πει η ΓΣΕΕ". Κι επειδή οι "κύριοι" της ΛΑΕ, ακολουθώντας το "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", θα τρέξουν να πουν ότι είναι ψέματα, τους προειδοποιούμε ότι υπάρχουν και τα πρακτικά!

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα
 και μέλος του ΔΣ του Ε.Κ. Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου