19.4.18

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ;

Η ιστορία λένε ότι επαναλαμβάνεται σαν φάρσα..! 
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό , όμως θυμάμαι καλα το βράδυ της κρίσης των Ιμίων , τις διαπραγματεύσεις που έγιναν και γλίτωσαν εμάς όλους από έναν πόλεμο που θα γινόταν για μια σημαία σε βραχονησίδα ! 
Τι θέλω όμως πιο πολύ να θυμηθώ ; 
Όταν ο τοτε πρωθυπουργός Κωστας Σημιτης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς μέσα στη Βουλη, σηκώθηκαν να τον φάνε άπαντες οι τότε πατριώτες, δεξιοί και αριστεροί !
 Αυτή ήταν όμως η αλήθεια ! 
Αν δεν υπήρχε ο μακαρίτης υφυπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Ριτσαρντ Χολμπρουκ να κάνει διαπραγματεύσεις , στην Ευρώπη ολοι κοιμοντουσαν και κανένας δεν ηθελε να ακούσει ! 
Σήμερα που στηριζόμαστε στους Αμερικανούς και μόνο και δίνουμε τα πάντα , μπας και κατευνάσουν την επιθετικότητα των Τούρκων ,μόνο κατι Σταλινικοί θέλουν να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρουμαν και να βαφτίσουμε σύντροφο με το στανιό τον Πουτιν που είναι αγκαλιά με τους Τούρκους ! 
Θέλετε δε να θυμηθώ και τον Θεόδωρο Πάγκαλο τότε υπουργό των εξωτερικών ; που είπε ότι τη σημαία την πηρε ο άνεμος ; Τώρα που δεν μπορούμε να σηκώσουμε σημαία ούτε στο νησί των Ιωαννίνων αν δεν πάρουμε άδεια από τον Ερντογκαν , μήπως ήρθε η ώρα να δικαιώσουμε τους τοτε χειρισμούς της κυβέρνησης Σημιτη ;
 Εστω και με τα όποια λάθη μιας κυβέρνησης που μόλις είχε αναλάβει … 
Βεβαίως τα παιδιά μας οι πιλότοι ,και τότε ήταν έτοιμοι να βομβαρδίσουν τον τούρκικο στόλο με ανυπέρβλητη αυταπάρνηση ! Αλλα και τι θα γινόταν ; Ρίξτε μια ματιά στη Συρία στο Ιράκ και στη Λιβύη και πείτε μου αν αξίζει ενας πόλεμος και αν πρέπει, που πρέπει, να τον έχεις σαν έσχατη λύση ! 
 Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πρέπει αν είμαστε δίκαιοι να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που μας γλύτωσαν τοτε από έναν πόλεμο ,που τώρα βλέπουμε μπροστά μας πόσο καταστροφικός είναι να βρεθεί στο δρόμο μας, και να μην αφήσει τίποτε όρθιο , και εμάς ακόμα πιο εξαθλιωμένους και ,… θαμμένους η πρόσφυγες σε οποιαδήποτε γη …..


Θόδωρος Γαλανόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου