12.1.18

Κρούσμα σαλμονέλας στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα της Lactalis

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των επιμολυσμένων με σαλμονέλα παρτίδων βρεφικού γάλακτος και προϊόντων της γαλλικής εταιρείας Lactalis.
Ύποπτα κρούσματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα έχουν εντοπιστεί στην Ισπανία και την Ελλάδα, ανακοίνωσε το απόγευμα το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
Κρούσμα σαλμονέλας υπήρξε και στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα Lactalis. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος νόσησε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο στην γαλλική εταιρεία.
Πλέον είναι καλά στην υγεία του.
Υπενθυμίζεται πως το βρεφικό γάλα της Lactalis, στη χώρα μας κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Frezylac
Το κρούσμα εντοπίστηκε κατά τον αναδρομικό έλεγχο που γίνεται ακόμα πανευρωπαϊκά για όλα τα προϊόντα της εταιρείας που αποσύρθηκαν.
Νέα «συγγνώμη» από την εταιρεία
Ο όμιλος Lactalis ζήτησε χθες εκ νέου συγγνώμη από τους γονείς και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με το κράτος, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο για το βρεφικό γάλα που ήταν μολυσμένο με σαλμονέλα, παρά τις επικρίσεις της κυβέρνησης.
Η εταιρεία «επαναλαμβάνει τη συγγνώμη της προς τους γονείς» που αγόρασαν ύποπτες ποσότητες γάλακτος, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Μισέλ Ναλέτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Από την έναρξη της κρίσης, στις αρχές Δεκεμβρίου, «συνεργαζόμαστε πλήρως με τις υπηρεσίες του κράτους», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρινό Λε Μερ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και υπενθύμισε ότι χρειάστηκε να υπογράψει ο ίδιος, στις 9 Δεκεμβρίου, μια εντολή προκειμένου να σταματήσει η πώληση του ύποπτου γάλακτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου