11.1.18

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Θέλω το Europa League»

Την κατάκτηση του Europa League και την δεύτερη θέση στην Bundesliga έθεσε ως στόχους για την τρέχουσα σεζόν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Μαρμπέγια, όπου προετοιμάζεται με την Ντόρτμουντ, και δημοσίευσε η γερμανική ιστοσελίδα RevierSport.

    Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός, αναφέρθηκε επίσης στα εσωτερικά προβλήματα της γερμανικής ομάδας και την κριτική που έχει δεχθεί από τον Χέντρι Κρούζεν, βοηθό του πρώην προπονητή  του Πέτερ Μπος («ο Σωκράτης έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν ηγέτης αλλά μας απογοήτευσε»).
    «Είναι ανώφελο να απαντήσω στον Κρούζεν. Εχω παίξει με την Ντόρτμουντ για τεσσεράμισι χρόνια, αγωνίστηκα σε 180 παιχνίδια και έδωσα τα πάντα. Αυτή  είναι η απάντησή μου. Φυσικά η κριτική δεν είναι ποτέ ευχάριστη, αλλά αυτή με αγγίζει μόνο όταν δικαιολογείται. Δεν θεωρώ δικαιολογημένη αυτή την κριτική.  Εάν η Ντόρτμουντ δεν κερδίσει σε 13 αγώνες, υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που δεν δουλεύουν, και αν όλη η ομάδα δεν δουλεύει, κάθε παίκτης έχει προβλήματα. Παίρνω το μερίδιο ευθύνης μου. Στο δεύτερο γύρο, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο. Όταν μιλάμε για ό, τι έγινε στο παρελθόν, δεν βοηθάει πάντα. Εσωτερικά, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, όχι όμως έτσι», τόνισε ο Παπασταθόπουλος. 
    Ο αθλητικός διευθυντής Μίκαελ Τσορκ, μίλησε επίσης για ρωγμές στην ομάδα ... «Είμαι πεπεισμένος ότι, μεταξύ των μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη, είμαστε εκείνοι με τη μεγαλύτερη συνοχή. Βέβαια, υπάρχουν πάντα προβλήματα, έμπειροι παίκτες. Εγώ είμαι εδώ και να βοηθήσω τους νέους παίκτες», συνέχισε.
    Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν όταν ένας έμπειρος παίκτης όπως ο Πιερ Εμερικ Ομπαμεγιάνγκ προκαλεί επίσης προβλήματα, όπως η καθυστέρηση στην προπόνηση, ως ηγέτης πρέπει να παρέμβει: «Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που δεν είναι θεμελιώδη για έναν παίκτη και πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα.  Αν ένας παίκτης έκανε κάποιο λάθος στον αγώνα, έχουμε καθήκον να τον βοηθήσουμε για να μην ξανασυμβεί. Αλλά πρέπει επίσης να δούμε τι έκανε γι 'αυτή την ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πρέπει βέβαια να τηρούνται οι κανόνες και να υπάρχει σεβασμός. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να λύνονται αυτά τα προβλήματα μέσα στην ομάδα», πρόσθεσε.
    Η άφιξη του Στρέγκερ, θέτει νέους στόχους για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος: «Αυτό που έχουμε συζητήσει είναι εσωτερικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Και θέλω να κατακτήσουμε το Europa League. Η Ντόρτμουντ δεν το έκανε ποτέ, και μπορούμε να είμαστε οι πρώτοι για να εξασφαλίσουμε ότι το όνομα του συλλόγου θα είναι χαραγμένο στο Κύπελλο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά αν θέλουμε να σκεφτούμε σαν μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να θέσουμε μεγάλους στόχους».
    Το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ λήγει το 2019:  «Δεν είναι πρόβλημα για εμένα η ανανέωση. Καταρχάς, θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο  και να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός για την ομάδα και μετά θα έχουμε αρκετό χρόνο να μιλήσουμε γι 'αυτό. Το πιο σημαντικό σε αυτή την απόφαση είναι τα χρήματα. Θέλω βέβαια να κερδίσω τίτλους, αυτό είναι που έχω πάντα τονίσει,  αφού είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μου και για τα υπόλοιπα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου