4.1.18

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΤΟΥΣ αρισεύσαντες αλλά και τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα σχολεία της Τριφυλίας βράβευσε ο Δήμος Τριφυλίας με τους χορηγούς που έχουν θεσμοθετήσει βραβεία αριστείας, στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, μέσα σε μια ζεστή αλλά γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία, με την ρήση ότι ξεκίνησαν να το ολοκληρώσουν με επιτυχία στις Σχολές τους, λέγοντας ότι "πολλοί άρχισαν ένα έργα και ιδίως μαθητικό αλλά δεν είχαν καλά αποτελέσματα". Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα πριν πολλά χρόνια ένα φοιτητή που μπήκε πρώτος στην σχολή
Ιατρικής αλλά ακόμα παραμένει φοιτητής μέχρι τις μέρες μας καθώς "αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πατέρας του να φύγει από την ζωή και η μητέρα του ακόμα να μαραζώνει". Επομένως η σκέψη με την απόφαση πρέπει για τον καλό αγώνα της φοιτητικής ζωής να εξέλθουν από την σχολή τους με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, δηλώνοντας ότι συγχαίρει τους φοιτητές για την προσπάθεια που έκαναν, σε ένα καινούργιο κόσμο σε εκfoniπαιδευτικά ιδρύματα με την ευχή να δυναμώσουν τα φτερά τους και να πετάξουν μέσα από την γνώση στο μέλλον...
3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ 
Σε ότι αφορά τις βραβεύσεις το 1ο βραβείο πήρε ο Ιωάννης Κωσταντόπουλος από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας μαζί με τον χρηματικό ποσό που κατέθεσε ο Βασίλειος Δημητρόπουλος από το Γλυκορίζι ως επιβράβευση στον μαθητή σε τραπεζικό του λογαριασμό, με την βράβευση της πλακέτας να κάνει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Το 2ο βραβείο με πλακέτα απονεμήθηκε στον Βασίλη Αποστολόπουλο από το Λύκειο Φιλιατρών με χρηματικό έπαθλο που προσέφερε ο Δημήτρης Αβδάλας Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου εις μνήμη της γυναίκας του Μάρθα την οποία έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας. Τέλος το 3ο βραβείο πήρε ο Γεώργιο Παναγόπουλο από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας το οποίο απέδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας. 
Βραβεύσεις σε μαθητές των Λυκείων Κυπαρισσίας, Δωρίου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας έκαναν στην συνέχεια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κατσούλας και Γιάννης Μερκούρης, Γιώργος Τσακανίκας, ο κ.Αναατάσιος Τσαλαμανδρής, Αναστάσιος Αδρακτάς από το Δήμο, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φιλιατρών κ. Καναλουπίτης και η πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας κα Αλεξοπούλου, η κοινοτική σύμβουλος κα Τζαβέλλα, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Δημήτρης Δράκος, ο υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, ο Διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Ντέντες, όπως και ο πρώην Αντιδήμαρχος και συγγραφέας Δημήτρης Στρατικόπουλος. 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή βράβευσης νέων φοιτητών από την Ηλεία οι οποίοι πέρασαν από τους πρώτους σε σχολές από το ΕΠΑ.Λ. της Κυπαρισσίας. Μεταξύ αυτών ήταν ο Νικόλαος Νεοφώτιστος από την Ζαχάρωπου είχε συγκεντρώσει 19.200 μόρια, η Μαρία Τριγύρη από το Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, καθώς σε σχολές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια νέοι και νέες από την νότια Ηλεία φοιτώντας στο συγκεκριμένο σχολείο. 
Η εκδήλωση τέλος είχε μουσικό χαρακτήρα καθώς η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας υπό τον μαέστρο Κώστα Κτενά είπε τα κάλαντα στους επισήμους και στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Απαράδεκτη η κατάργηση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς των Φιλιατρών.

Δήλωση του Κώστα Κόλλια
Πρώην Δημάρχου Τριφυλίας

Αφού ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, ο καινούριος χρόνος να είναι πιο χαρούμενος από τους προηγούμενους, θα ήθελα διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της Φιλιατρινής Κοινωνίας, να εκφράσω την απόλυτη αποδοκιμασία μου, στην κατάργηση του Αγιασμού των Υδάτων, στους παραδοσιακούς και επίσημα αναγνωρισμένους, παραθαλάσσιους οικισμούς του Αγρίλη, της Αγίας Κυριακής και του Λιμεναριού.

Ποιο όργανο την αποφάσισε και με ποια πειστική δικαιολογία?
Ποιος οριοθετεί, ή ακυρώνει την Χριστιανική παράδοση?
Δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτό που ακούγεται, ότι με την απόφαση αυτή (έστω και άθελα αυτών που την πήραν) εξυπηρετούνται επαγγελματικά συμφέροντα.
Δεν αρκεί η αντίδραση του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών.
Απαιτείται άμεση προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και άμεση απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, για την ανάκληση της αψυχολόγητης αυτής απόφασης, των υφισταμένων Ιερέων του.
Ας μην μπουν και αυτοί στο κάδρο, των τοπικιστικών Επαγγελματικών συμφερόντων.
Και ας μην ξεχνάμε, ότι κάποτε οι Φιλιατρινοί, έβγαλαν μόνοι τους, τους επιταφίους στην πλατεία.

Εύχομαι σε όλους Καλή χρονιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου