11.12.17

Η ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η καλύτερη Κυριακή του χρόνου ήταν η σημερινή στην Κυπαρισσία καθώς η πόλη ζεστάθηκε από τις ευχές, τα μηνύματα, την γιορτή στην πλατεία από τους Συλλόγους και την συμμετοχή παιδιών, γονιών, πολιτών στην εκδήλωση για τον Στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων.
Με κέφι, φαντασία, δημιουργικότητα οι Σύλλογοι της πόλης με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο, παρουσία των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, αλλά κυρίως μαζί με τα 3 Δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ, το 1ο ΕΠΑΛ, στόλισαν τα δέντρα τους για τις γιορτές.
Συγκινητικά ήταν τόσο τα μηνύματα στα έλατα γεμάτα από ευχές, αλλά κυρίως από μηνύματα με το κάθε δέντρο της ελπίδας να αποτελεί ένα ξεχωριστό συμβολισμό για τον τόπο μας, καθώς υπήρχαν ενότητες με πανανθρώπινα μηνύματα που έστειλαν κυρίως τα παιδιά και τα μέλη των Συλλόγων.
Η γιορτή ήταν τόσο ζεστή που οι εκπρόσωποι των συλλόγων, έστειλαν απευθείας ευχές από την ψηφιακή πλατφόρμα του kyparissianews.com μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, από τον ΜΕΣΚ με την κα Τουρκολιά, τον Εμπορικό σύλλογο από τους κ. Δημήτρη Αβδάλα και Νίκο Μπούκαλη, το ΓΕΛ με τους εκπαιδευτικούς τους, το Γυμνάσιο, τον Αθλητικό σύλλογο Ταεκβοντό με τον
προπονητή του Δημήτρη Δικαίο, τα 3 Δημοτικά σχολεία με μοναδικές ευχές και στολίδια καθώς και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μεταξύ των οποίων ο Ναυταθλητικός όμιλος και ο Δίωνας.
Τα βλέμματα πάντως του κοινού τράβηξε το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με την εκπαιδευτικό κα Βάσω Αργυροπούλου που παρουσίασε το πιο πρωτότυπο δέντρο στην πλατεία το οποίο έφτιαξαν οι μαθητές του σχολείου με μηνύματα γεμάτα ανθρωπιά και αλληλεγγύη με μια ξύλινη κατασκευή από έλατο.
Στην γιορτή πάντως προστέθηκαν οι εγκάρδιες ζεστές ευχές από τον Δήμο Τριφυλίας από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσίγγανο που μίλησε για την εξωστρέφεια της πόλης και ήταν πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κα Σταματία Αλεξοπούλου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                  ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΈΔΡΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ επιχειρήσεις οι οποίες φέρεται ότι έχουν μεταφέρει στην Βουλγαρία τα φορολογικά τους βάρη χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρη ή υπαρκτή νομική υπόσταση, ξεκινά να ελέγχει το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών επιβάλλοντας μπλόκο σε όσα νομικά ή φυσικά πρόσωπα χρησιμοποιούν την μέθοδο με την εικονική μεταφορά κερδών ελληνικών επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία μέσω της χρησιμοποίησης εταιρειών σφραγίδων που έχουν συσταθεί στη γειτονική χώρα. 
Από τον Οκτώβριο πάντως σε δημοσίευμά του “Το Βήμα” όπως και στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε ασχοληθεί αναλυτικά με το θέμα καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέλαβε τον πλήρη κατάλογο από τις βουλγαρικές αρχές και ξεκινά ελέγχους από την Καλαμάτα. Αυτή την φορά σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 και πλέον Ελληνες που επέλεξαν να φορολογούνται στη Βουλγαρία, ενώ θα εξεταστεί από το υπουργείο αν υπάρχει φοροδιαφυγή ενώ δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν στις επιχειρήσεις που έχουν Βουλγαρικό ΑΦΜ εμπλέκονται εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στις λίστες με μεγάλους οφειλέτες σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς.
Η εικονική εξαγωγή κερδών αποτελεί απώλεια εσόδων προς φορολόγηση καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του επιχειρηματικού φορολογικού συντελεστή μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας κι επομένως αποτελεί κίνητρο για φοροαποφυγή ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί με βάση στοιχεία που έχει ήδη συλλέξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                       
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Σε εορταστικούς ρυθμούς μπήκαν και επίσημα σήμερα τα Φιλιατρά, μετά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της Τριφυλιακής πόλης παρουσία πλήθος δημοτών.
Ο χώρος γέμισε από μικρούς και μεγάλους, που παρακολούθησαν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, ενώ η γιορτή συνεχίστηκε με εορταστικά τραγούδια από χορωδία μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.
Ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Πούλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με Χορούς από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων, ενώ τις δικές του ευχές έδωσε και ο Άγιος Βασίλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου