17.11.17

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής λάβει 910 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. 
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. 
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής από τα διασωστικά συνεργεία της Υπηρεσίας μας έχουν ανασυρθεί 13 άτομα νεκρά.
Στον υπόλοιπο νομό Αττικής το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Υπηρεσία μας δέχτηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 35 εκ των οποίων στη νήσο της Αίγινας.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από της 15 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Αναλυτικότερα:
  • Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
  • Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου