17.11.17

ΦΩΤΟ - Ο Μανώλης Γλέζος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου υπό καταρρακτώδη βροχή

Υπό καταρρακτώδη βροχή φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Νωρίτερα, αρκετός κόσμος -πολίτες, σύλλογοι και φορείς- είχε μπει στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, για να καταθέσει λουλούδια και στεφάνια.
Μεταξύ αυτών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μανώλης Γλέζος, η ΔΟΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και σύλλογοι εργαζομένων. Ωστόσο, με το ξέσπασμα της καταιγίδας, ο κόσμος αραίωσε αισθητά.
Ο Μανώλης Γλέζος δεν πτοήθηκε από την βροχή και παρά τα 95 του χρόνια, τίμησε την επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου.
Η ιστορική προσωπικότητα της Αριστεράς και γενικότερα της Ελλάδας, συνοδευόμενος από έναν νεαρό που κρατούσε μια ομπρέλα και κρατώντας δύο κόκκινα τριαντάφυλλα στο χέρι, κατευθύνθηκε προς τον το μνημείο, άφησε τα λουλούδια και -χωρίς την προστασία της ομπρέλας- σήκωσε τη γροθιά του.


Παράλληλα, ενισχυμένα θα είναι φέτος τα μέτρα ασφαλείας, καθώς τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν επεισόδια.
Τα μέτρα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στην διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, στην φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στην πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.
Κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Κλειστοί θα είναι σήμερα Παρασκευή το απόγευμα σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 15:00 ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου