17.11.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έκθεση ζωγραφικής εναντίον της βίας κατά γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη. Η βία κατά των γυναικών είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες 16-44 ετών.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, αριθμώντας ήδη 4 χρόνια λειτουργίας, παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και υπηρεσίες παραπομπής σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων. Επιπλέον, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Βασικός στόχος είναι τόσο η πρόληψη, όσο και η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι αυτή.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα : «Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών», με έργα των συμβουλευόμενων γυναικών του Κέντρου. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 24 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ αποσκοπεί στην μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών. Η κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται τη βία και οι γυναίκες χρειάζεται να σπάσουν την σιωπή τους.
Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, πρωί (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και απόγευμα (5 μ.μ. – 8 μ.μ.).
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 (10 π.μ. – 2 μ.μ.), η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση στο κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου