17.10.17

Οι γυναίκες ανοίγουν κρυφά το καλοριφέρ στο σπίτι, λέει νέα έρευνα

Όποιος έχει περάσει αρκετό καιρό συζώντας, ξέρει καλά τα αχρείαστα καβγαδάκια της συμβίωσης, το ίδιο το αλατοπίπερο της σχέσης.
Ποιος θα πλύνει τα πιάτα, ποιος έστρωσε το κρεβάτι, τέτοια πράγματα. Αν είστε πάντως από αυτά τα ζευγάρια που τσακώνονται συνεχώς για τη θέρμανση, τότε η επιστήμη μάς λέει πως ίσως υπάρχει και κάτι άλλο εδώ από την απλή προστριβή.
Οι άνθρωποι της Corgi, του κατασκευαστή θερμαντικών λύσεων, έκαναν μια έρευνα που βρήκε πως το 1/3 των ζευγαριών έχουν τσακωθεί κάποια στιγμή για το καλοριφέρ. Ακόμα καλύτερα, 4 στις 10 γυναίκες έχουν ανοίξει κρυφά τη θέρμανση χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγος!
Η Corgi μας λέει πως η μέση θερμοκρασία σε ένα σπίτι ρυθμίζεται συνήθως στους 20 βαθμούς Κελσίου, κάπου 4,5 βαθμούς πιο κάτω δηλαδή από τη θερμοκρασία όπου μπορεί μια γυναίκα να κυκλοφορεί άνετα στο σπίτι της χωρίς να είναι ντυμένη σαν κρεμμύδι.
Άντρες και γυναίκες εξάλλου αντιλαμβάνονται διαφορετικά το κρύο και είναι ο διαφορετικός μεταβολισμός τους που ευθύνεται γι’ αυτό. Την ώρα που η θερμοκρασία και στα δύο σώματα κυμαίνεται στους 37 βαθμούς Κελσίου, είναι ο γρηγορότερος μεταβολισμός του άντρα αυτός που τον κάνει να νιώθει λιγότερο κρύο, την ίδια στιγμή που τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων στη γυναίκα εμποδίζουν την εσωτερική θέρμανση του σώματός της.
Τη θερμοκρασία την αντιλαμβανόμαστε εξάλλου στο δέρμα μας και ειδικότερα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, όταν και αρχίζει η μάχη των δύο φύλων. «Είναι μια εύθραυστη οικιακή διαπραγμάτευση το να θέσεις την ιδανική θερμοκρασία και κάθε αλλαγή πρέπει να σχεδιαστεί με αρκετούς βαθμούς προσοχής», διατείνεται ο διευθυντής της Corgi HomePlan, Peter Southcott, που παρήγγειλε την έρευνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου