18.10.17

Ακόμη να έλθουν οι βροχές !

«Ότι θα κάναμε παρέλαση, 28 Οκτωβρίου, με … σαγιονάρες και … μαγιό δεν το είχα φανταστεί». Και δεν είχε άδικο ο συντοπίτης, που είπε αυτή την κουβέντα. Γιατί πλησιάζουμε προς την Εθνική Εορτή και ακόμη με τα κοντομάνικα κυκλοφορεί πολύς κόσμος. 
Αν βγει αληθινός θα το καταλάβουμε σε λίγες μέρες. 
Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα σε ότι αφορά τη βροχή σε ότι μας αφορά, καθότι ελαιοπαραγωγός περιοχή η Μεσσηνία;
Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνουν και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών, περιμένουμε την Πέμπτη. 
Αυτό λέει η πρόβλεψη και η απεικόνιση στο χάρτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Την Παρασκευή λίγες βροχές στο Ιόνιο, ενώ Δευτέρα και Τρίτη περιμένουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά. 
Για αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική από 7 έως 28, στη δυτική Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 11 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 25 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών  που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τέταρτης (18-10-2017) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ισχύει από την Παρασκευή (20-10-2017) έως την Τρίτη (24-10-2017).  
 
Παρασκευή αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα νότια βαθμιαία θα 
πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών βροχών στο ιόνιο. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες ή ομίχλες τις πρωινές και βράδυνες ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

 
Σάββατο λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες.  Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά και νότια δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

 
Κυριακή καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4  με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

 
Δευτέρα και Τρίτη  αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια  θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. 

Την Τρίτη τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στις 
υπόλοιπες περιοχές.  Άνεμοι: νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο ιόνιο 6 μποφόρ.  Βαθμιαία την Τρίτη και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς  - βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου