12.8.17

LONDON 2017 - Ελληνικό χρώμα με τον Κυριαζή στον ακοντισμό

Χρώμα Ελληνικό θα έχει το βράδυ του Σαββάτου ο τελικός του ακοντισμού του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.
 Για πρώτη φορά μετά το 2001 μετέχει κι ένα Έλληνας.  
Ο  Γιάννης Κυριαζής, που είναι ικανός να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. 
Ο πρωταθλητής του «ΟΦΚΑ Οδυσσέας», που σπουδάζει και γυμνάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, έχει την έβδομη επίδοση ανάμεσα στους 13 αθλητές που μετέχουν και δείχνει ικανός για ένα καλό πλασάρισμα. 
Όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό έχει στόχο από τις πρώτες βολές μια καλή επίδοση, προκειμένου να πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα και να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει. Ο "ασημένιος" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23 ετών, ελπίζει να κάνει τον αγώνα του χωρίς πόνους στον αγκώνα, προκειμένου να μπορέσει να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. 
Στον προκριματικό την Πέμπτη ο Κυριαζής έδειξε τι …αξίζει  στην πρώτη του βολή.  Έστειλε το ακόντιο του στα 84.60μ. και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε την πρόκριση αφού το όριο ήταν στα 83μ.  Τώρα το ντεμπούτο του σε Παγκόσμια πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών θέλει να συνοδευτεί και με μία καλή εμφάνιση στον τελικό.
Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η χώρα εκπροσωπείται  σε τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η τελευταία που συνέβη αυτό ήταν το 2001 στο Έντμοντον με τον Κώστα Γκατσιούδη.
Δύο από τους μετέχοντες στον τελικό έχουν φετινά ρεκόρ πάνω από τα 90μ. Πρόκειται για τους Γερμανούς  Βέτερ και Ρόλερ (ολυμπιονίκης του Ρίο), που είναι τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Στον αγώνα έχει προκριθεί τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο Πεκίνο Τζούλιους Γέγκο, όσο και ο σπουδαίος Τέρο Πιτκαμάκι, που έχει την κατοχή τρία μετάλλια (χρυσό 2007, ασημένιο 2013, χάλκινο 205). Από τους 13 αθλητές, που θα ξεκινήσουν τον τελικό, οι οχτώ έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 88 μέτρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου