9.8.17

Ο παπαρουνόσπορος είναι ντόπινγκ ;

Eργάτης αγγλικής φάμπρικας βρέθηκε θετικός σε τεστ ναρκωτικών που πραγματοποιεί η εταιρία σε τακτά χρονικά διαστήματα στους υπαλλήλους της. Πατέρας δύο παιδιών ο εργάτης ισχυρίστηκε ότι την προηγουμένη μέρα είχε καταναλώσει μερικά ψωμάκια με παπαρουνόσπορ και πως αυτά είχαν κάνει τη ζημιά.
Ο άντρας τιμωρήθηκε με 11 βδομάδες απλήρωτη άδεια από τη δουλειά του, τον επανέφεραν όμως στα καθήκοντά του παρά το γεγονός ότι το αφεντικό δεν πιστεύει την ιστορία του. «Είμαι ένας παντρεμένος πατέρας με δυο μεγάλα παιδιά και δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά», είπε σε τοπικό έντυπο και πρόσθεσε, «σοκαρίστηκα πολύ και θέλω να βρω τι πραγματικά φταίει».
Κι έτσι έκανε την αμέσως επόμενη λογική κίνηση, να ζητήσει τη βοήθεια του ιντερνέτ. Και τότε ανακάλυψε μια παρόμοια   ιστορία.  Μια βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια, είχε βρεθεί θετική σε χρήση οπιούχων και αποδείχτηκε κατόπιν πως το τεστ επηρεάστηκε από τον παπαρουνόσπορο που είχε καταναλώσει την προηγουμένη με τα λαχταριστά ψωμάκια της.
Ο εργάτης τώρα εμφανίζεται πεπεισμένος πως και η δική του ιστορία βασίζεται στον παπαρουνόσπορο, λέγοντας πως αν είχε κάτι να κρύψει θα έβρισκε μια δικαιολογία για να μην υποβληθεί στο τεστ ναρκωτικών. Την ώρα που ο εν λόγω εργάτης προσπαθεί  να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να καθαρίσει το όνομά του, γλιτώνοντας και τη δουλειά του, η αλυσίδα φούρνων από όπου αγόρασε τα ψωμάκια έσπευσε να τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες για τον παπαρουνόσπορο …

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου