15.8.17

Έξι φορές πάνω η εξαγορά πλασματικών ετών με το νόμο Κατρούγκαλου

Αποτελεί συμφέρουσα επιλογή για λίγους

Ιδιαίτερα ακριβή έως και απαγορευτική καθίσταται για την πλειονότητα των ασφαλισμένων η εξαγορά των πλασματικών ετών ασφάλισης με βάση τα δεδομένα του νόμου Κατρούγκαλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος έχει εξαπλασιαστεί σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.
Επί της ουσίας, για κάθε εξαγοράσιμο μήνα οι μισθωτοί θα πρέπει να καταβάλουν το 20% του τελευταίου μισθού τους. Πλέον η εξαγορά αποτελεί συμφέρουσα επιλογή για λίγους και κυρίως για εκείνους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αναδρομικά καθώς και για όσους εντός του 2017 έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος ηλικίας.
Το κόστος είναι όπως αναφέραμε έως και έξι φορές υψηλότερο επηρεάζοντας τους υψηλόμισθους με ανώτατο μηνιαίο εισόδημα 5.860 ευρώ, καθώς από 167,85 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.172 ευρώ. Στους χαμένους συγκαταλέγονται και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι ως μισθωτοί είχαν τελευταίο μικτό μισθό πάνω από 840 ευρώ το μήνα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με μηνιαίο φορολογητέιο εισόδημα πάνω από 840 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος υποβολής της αίτησης, ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες αλλά και άλλες κατηγορίες όπως (προσωπικό εδάφους αεροπορικών επιχειρήσεων, ιπτάμενο προσωπικό, ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί θεάτρου κ.α.). Οι κατηγορίες αυτές θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από το 20% του τελευταίου μισθού τους για κάθε μήνα εξαγοράς, καταβάλοντας αίτηση συνταξιοδότησης έως και το 2019.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου