16.8.17

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ο Τσίπρας !!! Με ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πετά με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς αυτή την ώρα
Βελτιωμένη είναι η εικόνα του μετώπου στην ανατολική Αττική, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, εκ περιτροπής.
Η φωτιά πέρασε χθες τη λεωφόρου Καλάμου, με κατεύθυνση προς το Πολυδένδρι, αναγκάζοντας σε εκκένωση των σπιτιών του οικισμού Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι.
Ο στόχος είναι να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό και πάει προς τη Μαλακάσα. Να σημειωθεί ότι, το πύρινο μέτωπο έφτασε χθες το βράδυ σε απόσταση 500 μέτρων από την Εθνική Οδό, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από την έξοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.
Σημαντική είναι η πλήρης οριοθέτηση της πυρκαγιάς προτού ξεκινήσουν οι άνεμοι, η ένταση των οποίων προδιαθέτει σε επιφυλακτικότητα.
Στο σημείο, εκτός των εναέριων μέσων, επιχειρούν 220 πυροσβέστες, με 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.
Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.
Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.
«Έχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα», δήλωσε χθες το βράδυ στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, τονίζοντας ότι «θα είναι κρίσιμες οι ώρες το πρωί».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, πιθανότατα θα αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια από την Ε.Ε., στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου