10.8.17

Το αντίο στην Αρλέτα

Στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών θα αποχαιρετήσουν την Αρλέτα φίλοι και συνεργάτες. 
Το ανακοίνωσε μέσα από το fb η κολλητή της φίλη Σάννυ Μπαλτζή. Μία λεπτομέρεια της σπουδαίας ερμηνεύτριας που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα.
 Η «Ελληνίδα Τζόαν Μπαέζ», όπως είχε χαρακτηριστεί, είχε πει στους δικούς της, πως, επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί, γεγονός που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της είχε μπει στο στούντιο και ηχογράφησε τα τελευταία της τραγούδια με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τη Σάννυ Μπαλτζή. «Τον δικό μου θάνατο δεν τον φοβάμαι», είχε δηλώσει η μεγάλη Αρλέτα, σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις.
Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη της Αρλέτας με αφιέρωμα
Σπάνιο ιστορικό υλικό και μια αποκλειστική συνέντευξη της Αρλέτας παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ στο αφιέρωμα που ετοίμασε στη μνήμη της τραγουδίστριας. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει αποσπάσματα από την εκπομπή του 1966-67 «Στη διασταύρωση ρυθμού και μελωδίας», όπου στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ερμηνεύει το τραγούδι «Το πέτρινο χαμόγελο».
Ήταν εκπομπή σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και Αχιλλέα Βογιατζή και υπήρξε το πρώτο μουσικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, κινηματογραφημένη στα 35mm. Προβαλλόταν κάθε Κυριακή από την Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), τη μετέπειτα Υ.ΕΝ.Ε.Δ.

Επίσης, παρουσιάζεται συνέντευξη που έδωσε η ερμηνεύτρια στην Εύη Κυριακοπούλου και την εκπομπή «Η ζωή είναι αλλού» το 2010. Εκεί η Αρλέτα φανερώνει πτυχές της προσωπικότητάς της και εκμυστηρεύεται απόψεις της για τη ζωή. Μιλάει για το ξεκίνημά της στο τραγούδι, ως σπουδάστρια ακόμη της Σχολής Καλών Τεχνών και για το πώς την ανακάλυψε ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Αναφέρεται σε θέματα της προσωπικής της ζωής, καθώς και σε επιλογές της που σχετίζονται με την καλλιτεχνική της πορεία.



Το αφιέρωμα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.ert.gr και τη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/afieroma-stin-arleta/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου