11.8.17

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ..ΠΟΛΥ ΞΗΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές σε της Τριφυλίας με την υδροδότηση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εξαιτίας της απουσίας προγραμματισμού αλλά κυρίως πολιτικής βούλησης για την δημιουργία επενδύσεων.  
Προφανώς η ρήση του γνωστού Κυπαρίσσου Μιχάλη Κατσαρού που έλεγε "φέρτε κουβάδες το μέλλον έχει πολύ ξηρασία" γίνεται πραγματικότητα με κύρια αιτία αυτή τη φορά, τα φαινόμενα λειψυδρίας, χωρίς την εξεύρεση λύση στο χρόνιο τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζουν διάφορες περιοχές της σε Τριφυλίας τα τελευταία χρόνια.
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ: Σοβαρό πρόβλημα λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να μείνει χωρίς νερό η περιοχή τόσο των Γαργαλιάνων, της Μαραθούπολης, της Λεύκης, της Τραγάνας καθώς επίσης και η περιοχή του Πύργου Τριφυλίας η οποία δεν είχε νερό για περίπου 20 ολόκληρες ώρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στην περιοχή να διαμαρτύρονται τα προβλήματα, την ώρα μάλιστα που όλες οι περιοχές δέχονται σημαντικό όγκο επισκεπτών. Συνεργεία της ΔΕΥΑΤ αποκατέστησαν δεύτερη βλάβη στον κεντρικό αγωγό του εσωτερικού δικτύου της πόλεως των Γαργαλιάνων
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ..ΝΕΡΟ: Sτα Φιλιατρά τώρα pροβλήματα υδροδότησης έχουν παρουσιαστεί ήδη σε ορισμένες γειτονιές λόγω της διαφοράς πίεσης που εμφανίζεται στην περιοχή αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν υλοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην άντληση γεωτρήσεων και εισροή περισσότερων κυβικών υδάτινων όγκων, καθώς ουδέποτε υλοποιήθηκαν προτάσεις από το ΙΓΜΕ..
ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΕΣ: Προβλήματα ωστόσο αντιμετωπίζει και η περιοχή της Κυπαρισσίας καθώς βλάβη σε σημείο του αγωγού είχε ως αποτέλεσμα η κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σημεία γύρω από δημόσιες υπηρεσίες να μην έχουν νερό για αρκετές ώρες.  Ήδη συνεργεία του Δήμου επενέβησαν κοντά στην περιοχή της μητρόπολης και της κεντρικής πλατείας προκειμένου να  αποκαταστήσουν το πρόβλημα ωστόσο όμως η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα μικρό εργοτάξιο με αποτέλεσμα την κυκλοφορία να δυσχεραίνει την διέλευση οχημάτων και λεωφορείων. Πάντως στην περιοχή δεν έχουν γίνει γεωτρήσεις από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Παναγιώτης Τσάκος, μετά την υδρομάστευση από τις Βρύσες ενώ το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο παρουσιάζοντας συχνά βλάβες, ενώ οι μετρήσεις που διεξήγαγε παλιότερα ο ΙΓΜΕ με προτάσεις του κ. Σαμπατατάκη τότε ουδέποτε πήραν σάρκα και οστά...
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας ανακοίνωσε πάντως πριν έχουμε εκτεταμένες διακοπές ότι:
Σε όλο τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τριφυλίας, θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση νερού (πότισμα κηπευτικών, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων, κτλ.) λόγω λειψυδρίας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες κατά την κρίση ποσότητες, αφού το νερό δεν επαρκεί. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)
Παρακαλείστε όλοι οι καταναλωτές στην συμμόρφωση και την αποφυγή της υπερκατανάλωσης ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. να μην υποχρεωθεί να προβεί και σε διακοπή παροχών και την καταβολή προστίμων σε παρόχους  που δε θα συμμορφωθούν. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9), καταλήγει η ανακοίνωση. Ελπίζουμε πάντως εκτός από την υπερκατανάλωση να υπάρξει σχέδιο για την υλοποίηση έργων που θα φέρουν νέες γεωτρήσεις στο Δήμο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΙΡΣΜΟ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
Σε μια σεμνή τελετή εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός του Κοπανακίου παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα (ως οικοδεσποτη), του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηίας Ελένη Αλειφέρη, των περιφερειακών συμβούλων Περικλή Μαντά, Αντωνίας Μπούζα, Απόστολου Γκούνη, και Δημοτκών συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου στην εναρκτήρια ομιλία της είπε ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Η Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας ξέρει ποσά χρόνια έχει να εγκαινιάσει έργα αναφερόμενη στα χρόνια Πρό της περιφερειακής αρχής.
Αναφέρθηκε στα χρόνια που προηγήθηκαν στο έργο αυτό και έκανε λόγο για δύσκολη ιστορία και αναφέρθηκα στην Δημόσια Τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Αετού Δημήτρη Δριμή.
Αν δεν υπήρχε η Περιφερειακή αρχή το έργο που είχε ενταχθεί πριν 7 χρόνια θα είχε απενταχθεί γιατί υπήρχαν πολλά διοικητικά και τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν σε μικρό χρονικό διάστημα αν σκεφτεί κανείς ότι το έργο εντάχθηκε στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο στο 2007 – 2013.
Αν και κάποιοι αμφισβητούσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σήμερα διαψεύστηκαν. Το έργο χρειάζεται συμπλήρωση με αγωγό για να γίνουν και οι τελευταίες 70 συνδέσεις.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη στον χαιρετισμό της κάλεσε όλους και όλες να σταθούν σήμερα στην θετική σημασία της στιγμής. Ενα σημαντικό έργο που σε περιοχές μη τουριστικές μη παραλιακές δεν είναι εύκολο να ενταχθεί και να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, σήμερα ολοκληρώνεται και παραδίδεται.
Τα θετικά μηνύματα είναι ότι ήταν πάγιο αίτημα της περιοχής και των πολιτών. Την βούληση της κοινωνίας την υπηρέτησαν οι δημοτικέ αρχές του τόπου και αναφέρθηκε ονομαστικά στον κάθε δήμαρχο που υπηρέτησε την Περιοχή.
Η κ Αλειφέρη εκανε αναφορά σε ενα μικρό κομματι του εργου που δεν καλύπτει τους πολίτες λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να γίνει ένα συμπληρωματικό εργο για να συνδεθούν και τα σημεία που σήμερα δεν είναι συνδεδεμενο παρα να μην υπάρχει καθόλου το έργο.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι από τις ευτυχέστερες στιγμές ενός δημάρχου είναι να παραλαμβάνει ενα έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το γεγονός που γιορτάζουμε εδώ είναι ο βιολογικός που ξεκίνησε να λειτουργεί και που θα συνεχίσει να λειτουργεί κατα τον καλύτερο τρόπο.
Για να φτάσουμε εδώ (σσ στα εγκαίνια του βιολογικού) χρειάστηκε πολύς κόπος. Είναι σημαντικό ότι σε αυτό το κομμάτι του δήμου λειτουργεί ο Βιολογικός. Αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη λέγοντας ότι αν δεν ήταν ο ίδιος το έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί. 
H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΛΕΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκινώντας την τοποθέτηση του έκανε ευθεία επίθεση στον Νίκο Βούτση -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σχετικά με τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα δεν είναι πατρίδα θρησκεία Οικογένεια αλλά ένα σύγχρονο κράτος- χαρακτιριζοντας τους ανιστόρητους που ιδεοληπτικά μπορεί να προσεγγίσει την ιστορία του τόπου του προκαλούν οργή.
Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει και να θιγει την ιστορία ενός λαού ενός τόπου τις αρχές και τις αξίες ενός τόπου.
Δεν παρέλειψε να επιτεθεί -χωρίς πάλι να αναφερθεί ονομαστικά -και στον Στέλιο Παππά (πατέρα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά) για την τοποθέτηση του σαν πρόεδρο του ΟΑΣΘ.
Αναφερόμενος στο έργο του Βιολογικού του Κοπανακίου είπε ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποια σπίτια στο Κοπανάκι έμειναν χωρίς σύνδεση με τον βιολογικό και είπε ότι με τον δήμαρχο έχουν υποχρεώσει τον προηγούμενο ανάδοχο να κάνει μι συγκεκριμένη μελέτη και με την πρώτη ευκαιρία να αποκαταστήσουμε αυτό το έλλειμμα που υπάρχει.
Χαρακτήρισε το έργο παρα πολυ σημαντικό για το Κοπανάκι. Και αυτό γιατί ένα μικρό Τοπικό Δημοτικό Διαμέρισμα παρόλο που οι κανόνες δεν ήταν συναφής προς την επιλεξιμότητα του έργου, μπορέσαμε επειδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν μεριμνήσει και είχαν κάνει μελέτη και είχε ενταχθεί το έργο μπορέσαμε εμείς (σσ η Περιφέρεια Πελοποννήσου) να το διαχειριστούμε και να το υλοποιήσουμε. ΓΙΑΝ. ΜΠ.- ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
                             
ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΜΑΓΙΚΗ βραδιά έζησε το βράδυ της Πέμπτης η Άνω Πόλη της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ συνδυάζοντας το παζάρι αντικών, την αίγλη της πλατεία της Αρκαδιάς αλλά και τις καντάδες σε μια όμορφη βραδιά κάτω από λουσμένο φως της Αυγουστιάτικης πανσέληνου.
Αυτή την φορά οι 10 μελής ομάδας Κανταδόροι της Ζάκυνθος για πρώτη φορά τραγούδησαν επτανησιακές καντάδες με άρωμα γεμάτο από γαλάζιο του Ιονίου, καθώς με μουσική υπόκρουση ξεκίνησαν από το
Μεγάλο καλντερίμι που διεξάγεται το παζάρι, φτάνοντας ως την περιοχή του Ηρώου της Άνω Πόλης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από τους επισκέπτες που τουρίστες που γέμισαν την περιοχή αλλά και τα καταστήματα εστίασης στην όμορφη περιοχή. 
Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία σε ιδικό διαμορφωμένο πάλκο που είχε στηθεί από το Δήμο Τριφυλίας, όπου πρόσφεραν απλόχερα καντάδες αλλά κυρίως την γενική
εκτίμηση ότι η Ζάκυνθος και η Κυπαρισσία έχουν κοινούς δεσμούς από παλιούς χρόνους και η άνω πόλη με το παραδοσιακό της χρώμα προφερόταν για μια τέτοια εκδήλωση. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου