21.8.17

Καλαμάτα: Ο Αρχηγός του Π.Σ. στην ΕΡΤ Καλαμάτας: «Εθνικό θέμα οι πυρκαγιές»

«Οι πυρκαγιές είναι εθνικό θέμα» τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, προσθέτοντας ότι «σε ορισμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία, οι πυρκαγιές δεν είναι τυχαίες, καθώς εκδηλώθηκαν παραπάνω από μια φορές και σε περίεργο χρόνο, όπως για παράδειγμα τις νυχτερινές ώρες.
Αυτές οι πυρκαγιές μας προβληματίζουν περισσότερο και γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα αίτια» πρόσθεσε.
Σχετικά με τον αριθμό των πυρκαγιών και την αντιμετώπισή τους, ο σημείωσε ότι αν και εκδηλώθηκαν πάρα πολλές πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας με δύσκολη πρόσβαση, ο μηχανισμός ανταποκρίθηκε πλήρως και αντιμετωπίστηκαν όλα τα συμβάντα.
Σε σχέση με την επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο αντιστράτηγος Καπέλιος, διευκρίνισε ότι «Μετά την ανάληψη της πυρασφάλειας των αεροδρομίων και των εθνικών οδών, χρειάστηκε να μετακινηθεί προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση του δυναμικού που διατίθενται για τις δασικές πυρκαγιές. Ωστόσο το προσωπικό που έμεινε δεν χαρακτηρίζεται ελλιπές αλλά πάντα είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Σώματος με ανθρώπινο δυναμικό» Ο αρχηγός του Π.Σ. σημείωσε ότι τα επίγεια τμήματα απέδωσαν τη φετινή χρονιά 40% πάνω από την προηγούμενη χρονιά, κάνοντας μεγάλο αγώνα και χαρακτήρισε την προσφορά τους ηρωική Τέλος, τόνισε ότι ο στόλος των οχημάτων είναι επαρκής με μικρά ευτυχώς προβλήματα συντήρησης, ενώ πλήρης χαρακτηρίζεται ο στόλος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου