17.8.17

ΞΕΚΙΝΑ Η 2η ΦΑΣΗ ΔΑΚΟΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

Ο δάκος αποτελεί το μείζον θέμα στον κλάδο της ελαιοκομίας κάθε χρόνο αφού οι ζημιές που προκαλεί είναι καταστροφικές.
Ωστόσο φέτος το πρόγραμμα της δακοκτονίας κυλάει σε πάρα πολύ καλά επίπεδα με τις παγίδες να είχαν στηθεί έγκαιρα και έτσι να έχουμε θετικά αποτελέσματα στην προστασία των ελαιόδεντρων. Προς το παρόν ζημίες στην Τριφυλία υπάρχουν μόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του Αυγούστου σε καλλιέργειες πιπεριάς, ντομάτας, καρπουζιού και σε κηπευτικά με διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο το πρόγραμμα δακοκτονίας εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου καθώς "η ελαιοκαλλιέργεια μαζί με τα κηπευτικά, τα αμπελοειδή αποτελούν αποτελούν τις κυριότερες καλλιέρργειες ενώ φέτος παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά ως τις 26 Ιουλίου, με δολωματικό ψεκασμό σε όλες τις περιοχές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σε εφαρμογή με το δίκτυο GPS και το δίκτυο παγίδων της υπηρεσίας". 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πρόσθεσε ότι "οι δακοσυλλήψεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα καθώς βοήθησαν τα συνεργεία για την επιτάχυνση της εφαρμογής αλλά και οι καιρικές συνθήκες που δεν ήταν ιδανικές για εξάπλωση του εντόμου, καθώς οι παγίδες στήθηκαν νωρίς ώστε να έχουμε αριθμό δειγμάτων ανά περιοχή για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες". Επισήμανε πάντως ότι "δεν χρειάζεται τώρα να εφησυχάσουμε αφού ο δάκος μπορεί γρήγορα να επεκταθεί με υψηλούς πληθυσμούς καθώς το έντομα γεννά 12 αυγά την ημέρα και 3500-400 στο σύνολο της ζωής του δείχνει ότι μέσα σε 2-3 γενεές μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή οπότε ο μόνος τρόπος είναι η καλύτερη καταπολέμηση είναι μόνο με έγκαιρη πρόληψη πριν παρατηρηθεί ζημιά στα ελαιόδεντρα της περιοχής με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ    
                    
ρεπορτάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση υπήρξε για τις ζημιές στα Κύθηρα αλλά και σε περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, με επιστολή της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων, μετά τις δηλώσεις στο kyparissianews.com του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Κυθήρων κ.Θ.Οικονόμου για την εικόνα που επικρατεί, τις οποίες με έγκυρο ρεπορτάζ ανέδειξε η εφημερίδα μας.
Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ Παναγιώτης Τοκούζης, ζητά την λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα Κύθηρα, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.
Η επιστολή έχει ως εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, τα Κύθηρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας, δυστυχώς, της πύρινης λαίλαπας που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Ο απολογισμός: περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρανάλωμα του πυρός.
Η καταστροφική πυρκαγιά έλαβε χώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και έπληξε έναν από τους πλέον διαχρονικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Έναν προορισμό δημοφιλή για την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού του προϊόντος.Ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων αλλά και στους κατοίκους των Κυθήρων.
Θεωρούμε ότι η τραγωδία αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και για τον λόγο αυτό αιτούμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής, που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, κ.ο.κ..Σε διαφορετική περίπτωση τα αποκαΐδια θα συμπαρασύρουν και την επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα του νησιού" καταλήγει. 
ΤΟ FREEGRTECH RADIO ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ πρόγραμμα ετοιμάζει το αγαπημένο σας ραδιόφωνο Freegr από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με αρκετές εκπλήξεις και φυσικά με ειδήσεις, μουσική, χωρίς διαφημίσεις... 
Ήδη στον αέρα είναι εκτός από την σελίδα εκπομπής του σέρβερ εδώ http://freepower.radiostream321.com/ αι η σελίδα του σταθμού αποκλειστικά με νέα και αθλητικά που θα βρείτε εδώ https://freetechradio.blogspot.gr/ 
Απολαύστε υπεύθυνα και κάντε την σωστή επιλογή γιατί σύντομα θα έχουμε πολλές νέες ανακοινώσεις από την ομάδα μας... 
Να τονίσουμε ότι το δικτυακό ραδιόφωνο έχει δικό του στούντιο στην Κυπαρισσία αλλά και στην Καλαμάτα. 
Το ραδιόφωνο δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους από την Τριφυλία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου