7.7.17

To ένα λουκέτο μετά το άλλο, για μιά απόδειξη

Έβαλαν λουκέτο σε γνωστά μαγαζιά της Πάτρας επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις 

Τα πρώτα 48ωρα «λουκέτα» άρχισαν να βάζουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε επιχειρήσεις που πιάνονται να μην κόβουν αποδείξεις. Η αρχή έγινε από τουριστικές περιοχές, όπου το πρώτο «κύμα» ελέγχων έδειξε ότι το «πάρτι» της φοροδιαφυγής καλά κρατεί.
«Λουκέτα» για 48 ώρες «μοίρασαν» οι ελεγκτές σε εστιατόρια που λειτουργούν σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και σε πόλεις όπως η Πάτρα, όπου σε έλεγχο που έγινε προ ημερών σε κατάστημα του κλάδου της εστίασης σε κεντρικό πεζόδρομο, βρέθηκε να μην έχει κόψει πάνω από δέκα αποδείξεις, με αποτέλεσμα να επιβληθεί το σφράγισμα του.
Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ εντοπίστηκαν ταμειακές μηχανές με πειραγμένα λογισμικά που «σβήνουν» στο τέλος της ημέρας τις συναλλαγές. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Πάτρα έγιναν τον Μάιο έλεγχοι σε 46 επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν 14 με διάφορες παραβάσεις που αφορούν τη μη έκδοση φορολογικών στοιχειών, δηλ. παραβατικότητα σε ποσοστό 30% το οποίο δεν είναι χαμηλό.
Το ελεγκτικό σχέδιο του καλοκαιριού που προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους ελεγκτές να ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για τους ελέγχους που θα κάνουν, με προτίμηση τις τουριστικές περιοχές.
dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου