15.7.17

Tο ράδιο KOSMOS στην Πελοπόννησο

Μόνιμο δίκτυο αναμεταδοτών εκτός Αθήνας αποκτάει το ραδιόφωνο της ΕΡΤ Kosmos, καθώς βαδίζει προς την "ενηλικίωσή" του. 
Μετά 16 χρόνια από την πρώτη του εκπομπή, τοποθετούνται μια σειρά από αναμεταδότες, χάρις στους οποίους θα είναι δυνατή η ακρόαση του δημοφιλούς «εναλλακτικού» ραδιοφωνικού σταθμού σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Μια από τις πρώτες περιοχές που έχουν ήδη τους νέους αναμεταδότες είναι η Πελοπόννησος. 
Μάλιστα, εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα: η ΕΡΤ εξασφάλισε το δικαίωμα χρήσης των ίδιων συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται και στην Αθήνα. 
Πρόκειται για τη συχνότητα των 107 μεγακύκλων, στην οποία ο Kosmos εκπέμπει ήδη από Υμηττό για την Αττική, από Μπόρσα για την Αργολίδα και από Σμέρνα για την Αρκαδία και τη Βόρεια Λακωνία.
Η συχνότητα αρχικά βάση του χάρτη συχνοτήτων είχε δοθεί στην ΕΡΤ για το κέντρο εκπομπής Γερανείων στα σύνορα Αττικής-Κορινθίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Υμηττό. Για αρκετές περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας, υπάρχει επίσης αναμεταδότης χαμηλής ισχύος από Δολιανά στους 93,6 (η δεύτερη συχνότητα της Αθήνας από Πάρνηθα).
Μετά την τοποθέτηση των νέων αναμεταδοτών, οι επιβάτες των αυτοκινήτων που κινούνται επί της Εθνικής Οδού Αθήνα-Κόρινθος-Άργος-Τρίπολη-Μεγαλόπολη, μπορούν να ακούνε τον Kosmos στην ίδια συχνότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kosmos είχε αποκτήσει αναμεταδότες εκτός Αθήνας για μικρό χρονικό διάστημα επί ΝΕΡΙΤ, καθώς του είχαν δοθεί οι περισσότερες συχνότητες της κλειστής τότε ΕΡΑ Σπορ. Επίσης, τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ αναμεταδίδουν τον Kosmos αρκετές ώρες τις ημέρας, όταν δεν υπάρχει τοπικό πρόγραμμα.
Το Kosmosπαίζει όλα τα είδη μουσικής όλο το 24ωρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου