7.7.17

Κτηνοτρόφοι από τη Μεσσηνία προκαλούν προβλήματα στη Μεγαλόπολη

Ένα περιστατικό που αφορά επίθεση εναντίον δημοτικού υπαλλήλου από μετακινούμενους κτηνοτρόφους από τον Μελιγαλά, σημειώθηκε σε χώρο της Θωκνίας.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, κτηνοτρόφοι που έχουν έρθει από την Μεσσηνία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή των χωριών Θωκνία , Κυπαρίσσια μέχρι Καρύταινα, ενώ έχουν και μεγάλα ζώα που είναι χωρίς επιτήρηση προκαλώντας ζημιές σε περιουσίες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση σε υπάλληλο του Δήμου , ο οποίος χρειάστηκε ακόμα και να οδηγηθεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πως αυτοί οι κτηνοτρόφοι καταφέρνουν να προκαλούν προβλήματα και κανείς να μην τους εμποδίζει.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:
1. Καταδικάζει απερίφραστα την πράξη βίας που ασκήθηκε σε βάρος του υπαλλήλου του Δήμου ́Αγγελου Σαραντόπουλου, στην κτηματική περιοχή της Θωκνίας, από μετακινούμενο κτηνοτρόφο , με αποτέλεσμα να απειληθεί η ζωή του και να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.
2. Να ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης για τις βίαιες πράξεις που εκδηλώνονται στη περιοχή, από τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, που προκαλούν ανασφάλεια και φόβο στους ντόπιους , με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών.
3. Να ζητηθεί η άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, για τη διερεύνηση της αξιόποινης πράξης, για τη σύσταση αποφυγής τέλεσης παρόμοιων αξιόποινων πράξεων στην περιοχή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία των πολιτών και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.
4. Να ζητηθεί η ενημέρωσή μας από τo Διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης , εάν έχουν μισθωθεί απαλλοτριωμένες εκτάσεις στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ή γίνεται αυθαίρετη χρήση αυτών σε βάρος των κτηνοτρόφων της περιοχής.

δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ

kafeneio-megalopolis.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου