15.7.17

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Που θα “χτυπήσουν” καταιγίδες και χαλάζι!

Σύμφωνα με το νεότερο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.
 Όπως αναφέρεται το καλοκαιρινό μπουρίνι αρχικά θα επηρεάσει περιοχές από την Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, όμως τη Δευτέρα πρόσκαιρα θα χτυπήσει και την Αττική.
Αναλυτικά: 
Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά:
·        Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και
·        Τους θυελλώδεις άνεμους.
Θα επηρεαστούν:
Την Κυριακή (16/7/2017) η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική
Πελοπόννησος
και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η
βορειοανατολική Πελοπόννησος.
2. Τη Δευτέρα (17/7/2017) Τις πρωινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειοτέρα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Αντώνης Χαζάπης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου