19.7.17

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΑΡΓΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) έχει προκηρύξει την εισαγωγή σπουδαστών για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, και το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Δικαίωμα συμμετοχής στα ανωτέρω Προγράμματα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).

Τα Προγράμματα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και Π.Ε.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ανταποκρίνονται αφενός στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και αφετέρου στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής, παρέχοντας το Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.

Για το ακαδ. έτος 2017-18, στο Άργος το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, προσφέρει 160 θέσεις φοίτησης ενώ το Πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει 40 θέσεις φοίτησης. Σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει αναρτηθεί διαδικτυακά, η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr  μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2017.

Η εισαγωγή των σπουδαστών για το ακαδ. έτος 2017-2018 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Ο Διευθυντής EΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ
        της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος
Δρ. Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου