13.7.17

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Απάντηση Θαν.Ηλιόπουλου σε Ν.Χριστόπουλο για το Ασπρόχωμα

Σε απάντηση της επιστολής του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας στην Τοπική Κοινότητα Ασπροχώματος κ. Νίκου Χριστόπουλου, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο στις 12/7/2017, επισημαίνω τα εξής:

1.από τις αναφορές που γίνονται στην εν λόγω επιστολή κάποιος θα νόμιζε ότι πρόκειται για έναν Δήμο τριτοκοσμικής χώρας, όπου ζει και βασιλεύει η εγκατάλειψη και η αδιαφορία από τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής. 

2.αποτελεί τουλάχιστον πολιτική υποκρισία να προσπαθεί ένας αιρετός να προωθήσει τα συμφέροντα της περιοχής του, κάνοντας «γιούρια» και «όποιον πάρει ο χάρος», πιστός στο δόγμα «για ότι συμβαίνει φταίει ο Δήμος και ο Δήμαρχος» και μπερδεύοντας στο μυαλό του το Ασπρόχωμα με την Καλαμάτα, τον βιολογικό και τη λυματολάσπη με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρόγραμμα ΤΑΠΤοκ με τις εκδηλώσεις!!

3.και αποτελεί πολιτική υποκρισία δύο φορές, να ξεχνάς ότι ζεις σε μία χώρα πτωχευμένη, όπου τα λεφτά για τα οποία «αγωνίστηκαν» με μεγάλη επιτυχία και οι αριστερούληδες, τελικά δεν υπάρχουν!! Οι δε Δήμοι εξέρχονται από τα μνημόνια λαβώμενοι και οικονομικά και σε ανθρώπινο δυναμικό. 

4.αλήθεια, δεν γνωρίζει ο κ. Χριστόπουλος ότι η κατάσταση του Ασπροχώματος είναι μία κατάσταση που έρχεται από παλαιά, την οποία κληρονόμησε η δημοτική αρχή και προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη, αλλά είναι μόνη της; Για παράδειγμα για το θέμα των λυμάτων στα κανάλια απαιτείται η ουσιαστική  παρέμβαση των διαφόρων ελεγκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών τους οποίους ο Δήμος θεσμικά δεν διαθέτει. Αλήθεια, που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια ο  κ. Χριστόπουλος; Από τη μία επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή για τα σκουπίδια στο Ασπρόχωμα, από την άλλη όμως κατ’ουσίαν τα θέλει εντός, αφού επιδιώκει τη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ, υιοθετώντας την πάγια θέση του συνδυασμού του, για να επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά ακόμη περισσότερο το ταλαιπωρημένο από πολλά χρόνια Ασπρόχωμα.  

5.τέλος, με τέτοιου τύπου καταστροφολογικές παρεμβάσεις «σκουπιδοτενεκέ της Καλαμάτας και τουαλέτα της Μεσσηνίας» προφανώς ο κ. Χριστόπουλος δεν συνδράμει την περιοχή του, αλλά αντιθέτως την υπονομεύει. Και αυτό διότι όποιος θέλει να συνδράμει καταθέτει και προτάσεις (π.χ. πως ο Δήμος μπορεί να κάνει τον αστυνόμο!), πράγμα το οποίο όμως επιμελώς αποφεύγει. Οι Ασπροχωματαίοι και οι Καλαμαίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή όλα  αυτά τα χρόνια για την αναβάθμιση και την υποστήριξη της περιοχή τους, αναδεικνύοντάς την πρώτη δύναμη με ευρεία διαφορά στις εκλογικές μάχες. Ενδεικτικά λοιπόν θυμίζουμε στον κ. Χριστόπουλο την ανακατασκευή του γηπέδου του Ασπροχώματος, το κοιμητήριο του Ασπροχώματος, τις αναπλάσεις στο Καλάμι και τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, τα πεζοδρόμια του Ασπροχώματος, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις (και για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων), τσιμεντοστρώσεις κλπ, ενώ σε λίγους μήνες θα θεμελιωθεί το δημοτικό κατάστημα Ασπροχώματος.-

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας
Αθανάσιος Ηλιόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου