29.7.17

40 ΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!! Πάτρα: Εξηγήσεις από τον χειρουργό που «χαράκωσε» 50χρονο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για το αιματηρό επεισόδιο σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν χειρουργό ιατρό και τον σύζυγο  ασθενούς του, καταγόμενο από την Δυτική Αχαΐα.
Μετά τη μήνυση που υποεβλήθη από το θύμα της επίθεσης, ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε για εξηγήσεις τον χειρουργό στην προ ημερών συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο ιατρός ζήτησε από το Δ.Σ. να του προσκομιστεί η καταγγελία που έχει γίνει για να «ελεγχθεί» πειθαρχικά!
Ετσι, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, του απέστειλε την απόφασή του για έγγραφη παροχή εξηγήσεων μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να ριχθεί φως στην υπόθεση και να απαγγελθούν κατηγορίες.
Το θύμα της επίθεσης παραμένει σε τραγική κατάσταση, καθώς χρειάστηκε να του γίνουν 40 ράμματα μετά την επίθεση με το σπασμένο ποτήρι.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 50χρονος, από την Δυτική Αχαϊα, δέχθηκε επίθεση από γιατρό σε ιδιωτική κλινική, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού. Ο άνδρας κατέληξε στο Νοσοκομείο με 40 συνολικά ράμματα! Ο άνδρας κατηγόρησε τον γιατρό που ενώ προ μηνών του είχε πει πως θα έκανε αφαίρεση χολής από την σύζυγό του… δεν την έκανε, όπως απεδείχθη από άλλον γιατρό. Εστω και αν του είχε πάρει 5.000 ευρώ για την επέμβαση.
Όταν το έμαθαν από άλλον γιατρό ζήτησαν ραντεβού για να λάβουν εξηγήσεις.
Με έκπληξη διαπίστωσαν πως άπαντες τους έλεγαν πως… δεν είχε γίνει ολική αφαίρεση χολής, αλλά κάποιου άλλου είδους επεμβάσεις, και γενικότερα «τους μπέρδευαν» με επιστημονικούς όρους.
Τότε ο 50χρονος πλησίασε τον χειρουργό και του ζήτησε ξεκάθαρες κουβέντες: «Γιατρέ σε πλήρωσα για να αφαιρέσεις την χολή. 4.000 ευρώ σου έδωσα και άλλα 1000 στον άλλον» του είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.
Ο γιατρός που τον χτύπησε… το έβαλε στα πόδια, ούτε καν στάθηκε στον χώρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σε αντίθεση με άλλους γιατρούς της κλινικής που φρόντισαν κάπως τις πληγές του μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αμέσως υπεβλήθη σε επέμβαση για τις πληγές του. Εγιναν 30 εξωτερικά και 10 εσωτερικά ράμματα, πονούσε αφόρητα, ενώ απαιτήθηκε και η νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για δύο ημέρες.
Μηνύσεις έγιναν και από τις δύο πλευρές.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου