19.6.17

Πόσα ακόμη θα κάνουν "γαργάρες"; Όταν ο Σκουρλέτης έλεγε πρόκληση τη χειραψία Παπανδρέου- Νετανιάχου!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους Αλ. Τσίπρας και Μπ. Νετανιάχου αντάλλαξαν και χειραψίες, κάτι που έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές, καθώς οι δυο πρωθυπουργοί έχουν συναντηθεί πολλές φορές μέσα σε 2,5 χρόνια.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως έβλεπαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα ανάλογες επαφές πρωθυπουργών. Όπως για παράδειγμα ο νυν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που τον Αύγουστο του 2010 χαρακτήριζε πρόκληση την εικόνα της
χειραψίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Η εικόνα της χειραψίας ανάμεσα στον Ελληνα και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό αποτελεί πρώτα απ’ όλα πρόκληση απέναντι στην κοινή γνώμη, όταν είναι νωπή ακόμα η δολοφονική επίθεση ενάντια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα. Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και αποτελεί χείρα βοηθείας στο απομονωμένο σήμερα Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί έναν διεθνή ταραξία, να μην σέβεται καμία έννοια
διεθνούς νομιμότητας και να εγκληματεί σε βάρος των Παλαιστινίων», τόνιζε τότε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχιζε: «Ο όλος κυβερνητικός σχεδιασμός αποδυναμώνει διπλωματικά τη χώρα μας έναντι του αραβικού κόσμου και εγκυμονεί κινδύνους για την εμπλοκή της σε ακραίους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς».
«Αλήθεια τι σχέση έχει η σημερινή εικόνα του Πρωθυπουργού με εκείνην του Α. Παπανδρέου, όταν έστελνε τα ελληνικά καράβια για να μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους αγωνιστές και τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ;», κατέληγε ο κ. Σκουρλέτης στην ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται, πως ο Μπ. Νετανιάχου είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» μεταξύ άλλων πως η τυχαία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου σε καφέ της Μόσχας ήταν αυτή που έβαλε τα θεμέλια στην αναζωπύρωση των Ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.
 
thecaller.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου