18.6.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, Η ΗΤΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ φίλοι αναγνώστες. Καλοκαίρι και μνημόνιο. Η τσιγάρο και τάληρο όπως έλεγαν παλιά. Η Μεσσηνία με την Τριφυλία αποτελεί τουριστικό προορισμό. Αλλά όπως έχουμε γράψει με ευχολόγια και πολιτική σπέκουλα δεν γίνεται δουλειά. Απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αναδείξει το τουριστικό προιόν στο τόπο μας κάνοντας επενδύσεις μαζί με ανακαίνιση χώρων ή καταστημάτων..
@Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ωφέλεια όμως είναι άλλη. Οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι ξενοδόχοι φέρνουν κόσμο στο τόπο μας. Μέσα από προγράμματα διαμονής και γευμάτων, μέσα από πακέτα διακοπών με χαμηλές τιμές για την οικογένεια. Την ώρα όμως που η ανεργία καλπάζει κατάφεραν να προσλάβουν νέα παιδιά από το τόπο μας που εργάζονται για το μεροκάματο. Αυτό αποτελεί επίτευγμα καθώς προσφέρουν διέξοδο στους νέους μας..
@ΜΕΓΑΛΟ έργο για την Πελοπόννησο το Φιλιατρινό φράγμα. Μόνο που φορέας υλοποίησης από το 2013 που τέθηκαν ερωτήσεις και παρακολούθησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι συναρμόδιοι φορείς. Από το 2013 διεξάγεται αγώνας όταν τέθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο μέσω του αρμόδιου υπουργείου ενώ το έργο παρακολουθούσαν βουλευτές από 3 διαφορετικές κυβερνήσεις. Φυσικά όταν διεξαγόταν συζήτηση στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα κάποιοι δεν γνώριζαν καν ότι οι μελέτες για τα αδρευτικά δίκτυα είναι έτοιμα, αλλά ούτε την πορεία υλοποίησης του έργου διαχρονικά που αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων στην Βουλή..
@ΠΟΛΙΤΙΚΗ σπέκουλα διεξάγεται συνήθως και σε άλλα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εκτός από την διαχειριστική αρχή, την επιτροπή παρακολούθησης έργων και υποδομών αλλά και την αξία της συμμετοχής ως φορέα υλοποίησης μαζί με τους αρμόδιους φορείς, είναι ένα έργο που βλέπουμε πολλές φορές. Όπως συνέβη για το δρόμο του Λαγκούβαρδου, το Γσργαλιάνοι-Ρωμανού, τους ορεινούς δρόμους αλλά και άλλα. Η Νίκη σύντροφοι έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα κανέναν...
@ΜΕΣΑ σε όλα τα άλλα λόγω τουρισμού ο λόγος το παζάρι αντικών δεν θα
υλοποιηθεί. Μετά την σύσκεψη για την ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας που θέλουμε όλοι να προχωρήσει, να δούμε ποιοι θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος για την διεξαγωγή του θεσμού γιατί στα λόγια όλα εύκολα ακούγονται αλλά στην πράξη όλα είναι διαφορετικά...
@ΟΜΟΡΦΑ τα χορευτικά συγκροτήματα του ΜΕΣΚ Κυπαρισσίας το Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία της πόλης με σύγχρονους αλλά και παραδοσιακούς χορούς. Ευτυχώς που οι διοργανωτές του Μορφωτικού συλλόγου είχαν φροντίσει να διαθέτουν φωτισμό για την παρουσίαση του προγράμματος. Διότι η κεντρική πλατεία της πόλης ζώνεται από μαύρα σκοτάδια. Για να μην ρωτήσουμε άλλη μια φορά γιατί δεν λειτουργεί το συντριβάνι το οποίο μάλιστα δεν ήταν σε λειτουργία ούτε την βραδιά της Λευκής Νύχτας...
@Το θέμα της καθαριότητας και των γεμάτων από απορρίμματα καδών έθιξε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δ.Σ. ο επικεφαλής της μειζόνος μειοψηφειας Στάθης Ανδρινόπουλος. Ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως, «Έκανα μια βόλτα στην παραλιακή από την Τραγάνα μέχρι το Καλό Νερό, δυστυχώς η κατάσταση ήταν άθλια, όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεν δικαιολογείται να είναι έτσι αυτή η κατάσταση, υπάρχουν κάδοι που έχουν να αδειάσουν πάνω από 5 ημέρες, έχω και φωτογραφίες. Αυτό δείχνει την εικόνα ενός νοικοκυρεμένου δήμου σε αυτούς που έρχονται και είναι επισκέπτες; Πρώτον, η εικόνα αυτή προσβάλει τους
κατοίκους που μένουν εδώ αλλά και τους επισκέπτες ή τους διερχομένους. Ο καλύτερος πρεσβευτής για το τι είναι καλό είναι και ο περαστικός, ή αυτός που έρχεται για μια – δυο μέρες, και δυστυχώς η εικόνα που δείχνουμε σε αυτούς είναι ότι δεν είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο». Η φωτό από την Τραγάνα είναι από το gargalianonline.
@ΚΑΛΗ εβδομάδα λοιπόν μέχρι να ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού φέτος που θα είναι δύσκολα. Ακόμα και αν το καλοκαίρι είναι ακόμα τροπικό...έτσι κι αλλιώς..Τελευταίο σας αφήνω μια φωτογραφία για την λογική της γουρνοπούλας που έτσι κι αλλιώς αποτελεί τοπικό έδεσμα. ότι καλύτερο για πρωινό...


                    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ δωρεών της Κυπαρισσία αποτελεί κόσμημα στην περιοχή καθώς σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που έχει πάρει πανελλαδική πιστοποίηση σύμφωνα με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Η Διοίκηση ως γνωστό τον Ιούλιο του 2016 προχώρησε στην εκποίηση του κληροδοτήματος της Μαρίνας Αριδά από τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, τον αγοραστή του ακινήτου Ευστάθιο Ηλιόπουλο και το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου. 
Από πέρσι έχει κατατεθεί το ποσό των 310.000 ευρώ  σε λογαριασμό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το οποίο σύμφωνα με τον διαθέτη προορίζεται για τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μέσα από έργα ποιοτικής αξιοποίησης. Πρόσφατα εξάλλου ο
διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζος πρόσθεσε ότι  αρχές Αυγούστου θα διεξαχθούν οι εργασίες αναβάθμισης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 2001. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Νοσηλευτικής Μονάδας και είναι εξοπλισμένη με 14 μηχανήματα αιμοκάθαρσης και δύο αυτόνομες νεφρολογικές κλίνες στην Παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας για την νοσηλεία και την παρακολούθηση των νεφρολογικών περιστατικών. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                                  ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΘΕΤΙΚΗ κατάληξη σύμφωνα με πληροφορίες είχε η γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας σχετικά με την υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης στην περιοχή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Ο Δήμος Τριφυλίας με αφορμή μάλιστα την τελευταία συνεδρίαση του οικείου Δ.Σ. είχε τονίσει ότι οι εργασίες για την κατασκευή του τοίχου αντιστήριξης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας στο νότιο τμήμα της πλατείας που είχε καταρρεύσει λόγω των πλημμυρών τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη για τον τοίχο αντιστήριξης περιλαμβάνεται στο συνολικό σχέδιο της μελέτης ανάπλασης στην περιοχή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των πιέσεων που έχουν ασκηθεί δεν αποκλείεται το έργο να κατασκευαστεί με την μέθοδο της αυτεπιστασίας για να αποπερατωθεί άμεσα πριν φύγει το καλοκαίρι..
Να σημειώσουμε ότι την
Παρασκευή ο Δήμαρχος Τριφυλίας πραγματοποίησε επαφές στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας με φορείς και επαγγελματίες της Άνω Πόλης όπου τέθηκαν συνολικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή ενώ έντονη συζήτηση υπήρξε για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Μέχρι σήμερα ο Δήμος παραχωρεί άδειες για τους κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν έχουν εκδοθεί άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα ο χώρος μπροστά από τον τοίχο που έχει θέα να μοιράζεται ανεπαρκώς τα τελευταία χρόνια. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                     
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας το πρώτο πρόγραμμα για την περιοχή όπου έλαβαν μέρος είκοσι πέντε νέοι αγρότες από Τριφυλία και Ηλεία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» , ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση
Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών, για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.
Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε η απονομή των βεβαιώσεων. Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του Κέντρου Γιώργος Τσουμάνης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παπαγιώτης Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και άλλοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου