2.6.17

Νέοι κρυφοί λογαριασμοί και δίωξη στο Γιάννο

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η δίωξη ασκείται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας του κ.Παπαντωνίου. Εάν, δηλαδή, η περιουσία του πρώην υπουργού είναι "καθαρή" ή εάν πίσω από την απόκτησή της υπάρχει οσμή μαύρου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς. Είναι ο ένας από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.
Σε περίπου 15 ημέρες θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, που ολοκλήρωσε σήμερα την έρευνά της για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ήδη έχει ανατεθεί στους εισηγητές των κομμάτων η σύνταξη του πορίσματος, το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι την αφορά, έχει ολοκληρώσει το έργο της, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, που ζήτησαν να συνεχιστούν οι εργασίες της.

ΚΑΙ 48 ΝΕΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέλη της Προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονται την περίοδο 2000-2010, ενώ ένα ποσό, ύψους 300.000 ευρώ, από το οποίο 150.000 ευρώ είναι στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και 150.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του, είναι την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.
Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.

skai.gr             

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου