23.5.17

ΒΟΛΟΣ: Η κάμερα κατέγραψε πρόσωπο στο νοσοκομείο

Βίντεο με το πρόσωπο του κλέφτη των ιατρικών μηχανημάτων από το νοσοκομείο Βόλου έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ έχουν στην κατοχή τους έχουν επίσης δύο σακβουαγιάζ που άφησε πίσω του. 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Θεσσαλία» υπάλληλος φύλαξης του Νοσοκομείου  φέρεται να αναγνώρισε τον «τσιλιαδόρο» βάσει του υλικού που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εγκατεστημένες σε κτίρια απέναντι από το Νοσοκομείο.
Σημειώνεται πως απέναντι από το Νοσοκομείο βρίσκεται τράπεζα, καφετέρια γνωστής αλυσίδας και σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία,  οι αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες,  υπάλληλος ασφάλειας  του Νοσοκομείου φέρεται να συνομίλησε με άτομο που βρισκόταν σε χώρο κοντά στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα τη στιγμή της κλοπής. Ο υπάλληλος ρώτησε τον άνδρα τι περιμένει εκεί και ο ίδιος απάντησε σε σπαστά αγγλικά πως περίμενε τον γιατρό.
Από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί η αστυνομία προσπαθεί να απομονώσει εικόνα από τον δράστη της κλοπής, ο οποίος διέρρηξε πόρτα και αφαίρεσε δύο γαστροσκόπια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.
Τα στοιχεία έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ταυτοποίηση DNA και εύρεση τυχόν δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν «ορφανά» ευρήματα από τις ληστείες στα νοσοκομεία, ώστε να φτάσουν σε κοινό δράστη, αποκλείοντας την περίπτωση εσωτερικής εμπλοκής από τα νοσοκομεία. Για τον σκοπό αυτό, οι αρχές συλλέγουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το προσωπικό, ώστε να απομονώσουν γενετικά στοιχεία που πιθανόν ανήκουν στους δράστες.
Οι έρευνες δείχνουν πως οι κλέφτες είχαν γνώση γύρω από τα μηχανήματα, τον τρόπο αφαίρεσής τους αλλά και του χώρου που θα κινούνταν.
Ο ιατρικός εξοπλισμός ενδεχομένως θα πωληθεί είτε στο εξωτερικό είτε στη «μαύρη» αγορά για τον εξοπλισμό ιατρείων ή κλινικών. Οι αρχές διαπιστώνουν πως η κλοπή των μηχανημάτων δημιουργεί κενό στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους, ενώ την ίδια ώρα πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων.
ΠΗΓΗ : e-thessalia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου