13.5.17

Δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα, γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια

Όλα ξεκίνησαν μετά τη νέα αναβολή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Ξάδερφος της μητέρας του Μάριου από την Κρήτη, στάθηκε μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα, γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια.
Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του,  έβγαλε ένα περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ φίλοι και συγγενείς που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Δικαστήριο, πανικοβλήθηκαν.
Ο δράστης, αφού αγκάλιασε για λίγο τη μητέρα καθησυχάζοντας την, έτρεξε προς τις σκάλες χωρίς να τον εμποδίσει κανείς. Διερχόμενοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Εφετείο για να καταθέσουν ως μάρτυρες σε άλλη υπόθεση, τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη του.
«Ήταν μία πράξη διαμαρτυρίας για την πολλοστή αναβολή», τόνισε ο θείος του Μάριου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον εξέτασαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ διατάχθηκε έρευνα για το αν μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου με το όπλο.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Μιχαλεάκου.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση το βράδυ της ίδιας μέρας στην εκπομπή, ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσσόπουλος, είπε:
«Δυστυχώς εξοργιστικό δεν είναι μόνο το θέμα της αναβολής, αλλά και ο εμπαιγμός από την πλευρά των κατηγορουμένων. Οξύνουν περισσότερο τα πράγματα όταν υποστηρίζουν ότι η ποσότητα αίματος που βρήκε η εκπομπή στο αμάξι του Μάριου, το ντοκουμέντο που άλλαξε το κατηγορητήριο, οφειλόταν σε κόψιμο του δαχτύλου του. Δεν βοηθά ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης με δηλώσεις του,  ότι φοβάται για τη ζωή του. Η οικογένεια καταδικάζει το πρωϊνό περιστατικό έξω από το δικαστήριο, αλλά όχι την οργή του κόσμου. Εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες για να βρεθεί το πτώμα του Μάριου, που είναι και το ζητούμενο».
Η πρωτόδικη απόφαση
Ο Πέτρος Μιχαλεάκος «φίλος» για χρόνια της οικογένειας, πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.
Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.
Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου