24.5.17

Οι πόλεμοι θα είναι πλέον ηλεκτρονικοί

Οι πόλεμοι πλέον θα γίνονται από το διαδίκτυο ανέφερε Ο στρατηγός του διαδικτύου Μαν. Σφακιανάκης, στην Ελένη Μενεγάκη, με αφορμή τη ¨μπλε φάλαινα και τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί.
«Έγινε στην Εσθονία το 2009. Ο κυβερνοπόλεμος παρέλυσε το κράτος, μέσα από το διαδίκτυο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της Ελενης Μενεγάκη, ο απόστρατος στρατηγός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής σήμερα του CSI Ιnstitute, Μανώλης Σφακιανάκης. Και συμπλήρωσε:
«Αν κάποιος πλήξει μια υπηρεσία, τις επικοινωνίες και τις άλλες βασικές δομές του κράτους, τότε αυτό το κράτος παραλύει.  Οι πόλεμοι πλέον θα γίνονται μέσα από το διαδίκτυο».
Ο Σφακιανάκης απηύθυνε πρόσκληση προς όλους για το συνέδριο που κάνει το CSI, στις 15 Ιουνίου, στα Χανιά. Ένα συνέδριο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς όσοι προσέλθουν σε αυτό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανατομία του Διαδικτύου.
Στην εκπομπή έγινε αναφορά στον κίνδυνο της "Μπλε Φάλαινας" για την αντιμετώπιση του οποίου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το να έρθουν κοντά με αγάπη οι γονείς στα παιδιά τους.
"Μου ζητούν κάποιοι, να τους πω ένα τρόπο να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους. Και τους απαντώ, πως, παρακολουθούμε μόνο τους κακοποιούς κι όχι τα παιδιά μας. Αυτά πρέπει να τα προσεγγίσουμε με κατανόηση και μεγάλη αγάπη", είπε ο Σφακιανάκης κι αναφέρθηκε στην εποχή της ίδρυσης της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος.
"Το 1997 ήμουν μόνο εγώ. Ένας. Στην Γαλλία εκείνη την εποχή υπήρχαν 2.000. Μετά από επτά χρόνια, το 2004, γίναμε 4",  είπε ρίχνοντας βολές στην ηγεσία του υπουργείου που τον αποστράτευσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου