26.5.17

Γιατί σκοτείνιασαν τα Μετέωρα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. 
Οι βράχοι των Μετεώρων βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξ αιτίας… “κυνηγών” χαλκού που ξήλωσαν από την θέση τους δυο από τους τρεις μετασχηματιστές οι οποίοι τροφοδοτούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα τους προβολείς!
Οι υπεύθυνοι του δήμου Καλαμπάκας αντιλήφθηκαν ότι η πλευρά του μνημείου της φύσης που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες δεν φωτιζόταν στην περιοχή «Σταυρός” και έστειλαν συνεργείο ηλεκτρολόγων για να κάνει έλεγχο στους προβολείς, εκτιμώντας ότι χρειάζονταν συντήρηση. Όταν, όμως έφτασαν οι τεχνικοί, βρήκαν σπασμένη την κλειδαριά του οικίσκου όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές.
Μόλις μπήκαν μέσα, διαπίστωσαν ότι οι δύο από τους τρεις μετασχηματιστές που υπήρχαν στο χώρο είχαν κάνει φτερά και ενημέρωσαν την δημοτική αρχή. Επί τόπου έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας και της Σήμανσης που πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιά 1.000 ευρώ στον δήμο.
Κι επιπλέον:  ένα διεθνές ρεζιλίκι σε όλο τον κόσμο, καθώς δεκάδες τουρίστες κάθε μέρα, όλες τις μέρες του χρόνου, βρίσκονται στα Μετέωρα και την περιοχή. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου