11.5.17

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Νέα μέτρα "φωτιά" ψηφίζονται επειγόντως την Πέμπτη

Τα επώδυνα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2018-2021 θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαίου στην Ολομέλεια με την διαδικασία του επείγοντος.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021 και λοιπές Διατάξεις» και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου θα εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι για συζήτηση στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη.
Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συζήτηση στην Ολομέλεια θα είναι διήμερη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης.
Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Τσακαλώτος: Δεν θα περιλαμβάνει ρήτρα για τη σχέση χρέους-μέτρων
Το χρονοδιάγραμμα αυτό είχε περιγράψει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι έως τις 18 Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα.
Επίσης ο κ. Τσακαλώτος σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει πως εάν δεν υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα του τέταρτου μνημονίου.
Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για το χρέος είπε πως απασχολεί και την συνεδρίαση των G-7 ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν αποφάσεις στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου ή του ερχόμενου Ιουνίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου