30.5.17

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ - Επτά Έλληνες στους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς!

Επτά Έλληνες ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο με τους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς που δημοσιεύει κάθε χρόνο το οικονομικό περιοδικό BRW (BRW Rich 200 list). Ο Άνθονι Πρατ είναι ο πλουσιότερος Αυστραλός με μια περιουσία $12.6 δις και ο Κώστας Μακρής ο πλουσιότερος ομογενής με περιουσία ύψους $1.17 δις.

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας:

1.Κώστας Μακρής


Βρίσκεται στην 49η θέση του καταλόγου με περιουσία ύψους $1.17 δις. Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαϊδα, στο Σύδνεϋ και την Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες στην Αδελαϊδα. 

2.Νικ Πολίτης


Βρίσκεται στην 82η θέση με περιουσία 773 εκατομμύρια δολάρια. Είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος της αυστραλιανής ομάδας Sydney Roosters. Είναι επίσης ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή και πείρα στο άθλημα του ράγκμπι στην χώρα και ουσιαστικά έχει συνδέσει το ονομά του με αυτό της ομάδας.

3.Θοδωρής Καρύδης


Βρίσκεται στην 86η θέση με 723 εκατομμύρια δολάρια. Πούλησε την αλυσίδα Theo’s Liquor το 2002 προς 175 εκατομμύρια δολάρια. Το 1955 άνοιξε ένα Ντελικατέσεν κατάστημα, μόλις έφθασε στο Σύδνευ από τα Κύθηρα, από όπου κατάγεται. Η αυτοκρατορία του πριν την πουλήσει, περιελάμβανε 48 μαγαζιά και 4 ξενοδοχεία.

4.Η οικογένεια Χάρη Σταμούλη


Βρίσκεται στην 103η θέση της λίστας με 646 εκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία της οικογένειας έχει τις ρίζες της στην εταιρεία αναψυκτικών Gold Metal, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Σταμούλη. Πούλησε την εταιρεία το 2004 και δημιούργησε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων. Ο γιος του Χάρης πήρε τον έλεγχο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2007. 

5. Κέρι Χαρμάνης


Βρίσκεται στην 104η θέση με 640 εκατομμύρια δολάρια. Δικηγόρος, ο οποίος ασχολείται για πάνω από 3 δεκαετίες με τα ορυχεία εξόρυξης μεταλλευμάτων. Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα. Ο πατέρας του μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αυστραλία και ήταν μαραγκός στο επάγγελμα.Η εταιρία του Jubilee το 1996 άλλαξε από χρυσο σε νικέλιο και το 1997 ανακάλυψαν πλούσια κοιτάσματα. Το 2007 πούλησε την εταιρία του Jubilee Mines NL στον ελβετικό κολοσσό Xstrata, με μία προσφορά 3 εκατομμυρίων, που του απέφερε 500 εκατομμύρια δολάρια κέρδη. Η «Talisman Mining» είναι η εταιρία που δημιούργησε αμέσως μετά.

6. Σπύρος Αλυσανδράτος


Βρίσκεται στην 118η θέση με $582 εκατομμύρια. Ο κ. Αλυσανδράτος μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1959 από την Κεφαλονιά. Είναι ιδιοκτήτης της Consolidated Travel και δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών ταξιδιών.

7.Γιώργος Κούκης


Βρίσκεται στην 199η θέση με 342 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία, «Temenos». Μάλιστα, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», είναι ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου