5.5.17

ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 1ου WTF ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TΑEKWONDO BEACH

Με μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, άνοιξε η αυλαία του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017.

Στον Προμαχώνα του Παλατιού στο Μεγάλο Μαγίστρο, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, δόθηκε το έναυσμα για αυτή την πρωτοποριακή διοργάνωση. Πριν δείξουν τις αθλητικές τους ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο- την Παρασκευή (5/5) και το Σάββατο (6/5) στον Ναυτικό Όμιλο της Ρόδου- οι αθλητές έγιναν μέρος της Τελετής Έναρξης.

Αφού παρέλασαν στα μονοπάτια της Μεσαιωνικής Πόλης, έφτασαν στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Εκεί, πήραν τις θέσεις τους περιμετρικά στον χώρο, αλλά έδωσαν και το “σύνθημα” για τη γιορτή, καθώς οι αθλητές τραγουδούσαν ή φώναζαν ρυθμικά το όνομα της χώρας τους.

Αμέσως μετά έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης, προς όλο τον κόσμο. Αθλητές του ταεκβοντό από τον ΓΑΟ Ρόδου και τους Τιτάνες Ρόδου άρχισαν να ξεδιπλώνουν το λευκό σεντόνι που υπήρχε στον κέντρο του χώρου και αμέσως τα μέλη των ομάδων που μετέχουν στο 1ο
WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach στάθηκαν δίπλα τους και έσπευσαν να πάρουν μέρος σε αυτή την ιστορική στιγμή. Ήταν η μεγαλύτερη White Card Campaign, την οποία πραγματοποίησαν η Οργανωτική Επιτροπή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό σε συνεργασία με το Peace & Sport.
Τον όρκο του αθλητή απήγγειλαν η Βασιλική Καρπούζου από την Ελλάδα και ο Olli Siltanen από τη Φινλανδία και τον όρκο του διαιτητή η Nesime Altun από την Τουρκία και ο Vladan Cvetkovic από τη Σερβία.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός, παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF) Ahmed Fouly και την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της WTF παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Ρόδου και την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου.

Η Τελετή Έναρξης ολοκληρώθηκε με τον πιο δυναμικό τρόπο, χάρη στην εντυπωσιακή επίδειξη ταεκβοντό από την
Demo Team της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, την οποία παρακολούθησαν με κομμένη ανάσα και με επιφωνήματα θαυμασμού αθλητές και θεατές.
Η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Προγραμμάτων του Peace & Sport, Ίρις Βλαχούτσικου απευθύνθηκε στους αθλητές που μετέχουν στη διοργάνωση: «Ήρθατε απ' όλα τα μέρη του κόσμου και γράφετε ιστορία! Είστε από διαφορετικές χώρες, αλλά έχετε κοινή γλώσσα, αυτή του ταεκβοντό, τη γλώσσα της ειρήνης. 'Όλοι μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης. Δείξτε ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Σηκώστε τη White Card».
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε: «Η Δύση συναντά την Ανατολή και τους πολιτισμούς όλου του κόσμου σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση. Η Ρόδος ενώνει για μια ακόμη φορά».
Ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στη Ρόδο. Ήρθατε από πέντε ηπείρους εδώ για την πρώτη διοργάνωση του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach. Ευχόμαστε επιτυχία στους αγώνες».
Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ahmed Fouly, είπε οτι: «Σε αυτό το ιστορικό μέρος, στο νησί της Ρόδου συναντήθηκαν αθλητές από πολλές χώρες! Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ταεκβοντό, Σάκης Πραγαλός, επεσήμανε: «Ευχαριστώ το Δήμο και την Περιφέρεια γι' αυτή την ιστορική διοργάνωση, αλλά και όλες τις ομάδες που ταξίδεψαν στη Ρόδο. Το 1ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Beach είναι ήδη στην ιστορία και εσείς είστε μέρος αυτής»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου