8.4.17

Facebook: Νέο μέτρο για την εξάλειψη του «εκδικητικού πορνό»

Στις πλατφόρμες του 

Ένα νέο μέτρο πρόκειται να εφαρμόσει το Facebook για την πρόληψη του φαινομένου του λεγόμενου «εκδικητικού πορνό» και την εξάπλωσή του στις πλατφόρμες που ανήκουν στην εταιρεία. 
Στόχος των νέων μέτρων είναι να καθίσταται αδύνατο για κάποιον χρήστη να επαναδημοσιεύσει ή να διαμοιραστεί προσωπικές φωτογραφίες ανθρώπων, οι οποίες έχουν αναρτηθεί χωρίς την έγκρισή τους και για τις οποίες έχει γίνει αναφορά και έχουν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες τις πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook, όπως το Messenger και το Instagram, πλην όμως του WhatsApp.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook δεν σκοπεύει να εξαπολύσει «κυνήγι» για τον εντοπισμό φωτογραφιών «εκδικητικού πορνό» αλλά θα βασίζεται κυρίως στην πρόθεση των χρηστών να επισημαίνουν και να αναφέρουν τέτοιου είδους περιεχόμενο μέσω του εργαλείου «Αναφορά προβλήματος».
Στη συνέχεια, μια ειδική ομάδα του Facebook θα κρίνει εάν οι αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί χρήζουν απομάκρυνσης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το εάν απεικονίζεται σεξουαλική δραστηριότητα, το περιβάλλον και κατά πόσο ο χρήστης που έχει υποβάλει την καταγγελία φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν η εικόνα χαρακτηριστεί ως «εκδικητικό πορνό» θα αφαιρείται άμεσα από τις πλατφόρμες και ο λογαριασμός θα μπλοκάρεται, εν αναμονή μιας πιθανής προσφυγής.
Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται λογισμικό φωτο-αναγνώρισης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περαιτέρω προσπάθειες επαναδημοσίευσης εικόνων που έχουν αφαιρεθεί θα μπλοκάρονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται η ανθρώπινη παρέμβαση.
«Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τα εργαλεία που προσφέρουμε και όπως έγινε αντιληπτό το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση, δημιουργώντας κακό», δήλωσε στο BBC η 'Αντιγκον Ντέιβις, γενική επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας του Facebook.
«Αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα και εξετάζουμε ποικίλους τρόπους ανάπτυξης τεχνολογιών σκοπός των οποίων θα είναι να αποτρέπουν την αρχική ανάρτηση τέτοιου είδους περιεχομένου», δήλωσε η ίδια προσθέτοντας ότι το Facebook σκοπεύει στο μέλλον να εφαρμόσει ένα παρόμοιο εργαλείο και στο WhatsApp.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου