24.4.17

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι στα ανατολικά από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα  Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια με ασθενείς βροχές το πρωί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου