13.4.17

Σε νέο κτήριο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Με απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης απέρριψε αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, επί αίτησης αναστολής, αναφορικά με το κτήριο που βρίσκεται βορείως των αποθηκών, στη χερσαία ζώνη λιμένα του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας  μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, ανέφερε τα εξής για το θέμα:
«Έχουμε μία πρώτη απόφαση για το κτήριο, το οποίο υπάρχει στο λιμάνι, για το οποίο από το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο είχε υπάρξει προσφυγή. Η πρώτη απόφαση είναι ευνοϊκή για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και για το Δήμο Καλαμάτας. Μπορεί την εβδομάδα του Πάσχα το Λιμεναρχείο να μετακινηθεί στο κτήριο, όπου τώρα δραστηριοποιούνται οι λιμενεργάτες. Είναι ένα μεγάλο κτήριο. Προφανώς, θα δοθεί χώρος, πολύ περισσότερος απ' όσος απαιτείται, και για τις δραστηριότητες των λιμενεργατών.
Κανένας δεν εκβάλλει τους λιμενεργάτες απ' αυτό το χώρο, αλλά πρέπει να υπάρξει συνείδηση ότι μία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί σε ένα κτήριο, το οποίο θέλει άμεσες επισκευές, δεκάδες λιμενικοί να συνωθούνται σε ένα χώρο, ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου», ούτως ώστε «να μετακινηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία χωρίς να θίγονται οι λιμενεργάτες. Θα παραμείνουν στο χώρο, ο χώρος είναι μεγάλος, μπορεί να τους φιλοξενήσει όλους και μία κρατική υπηρεσία θα έχει στέγη, η οποία να είναι αξιοπρεπής και να εξυπηρετούνται και το λιμάνι και ο κόσμος, που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο και κυρίως να δουλεύουν με ασφάλεια οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου