25.4.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κώστας Πουλάκης :Δεδομένη η απλή αναλογική - Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές παρά τις όποιες αντιδράσεις, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένη. Αποτελεί κεντρική προγραμματική επιλογή της κυβέρνησης. Και κυρίως αποτελεί υπερώριμο κοινωνικό αίτημα, αφού εμβαθύνει την τοπική δημοκρατία», τόνισε
Απαντώντας εμμέσως στις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί κυρίως από την ηγεσία της ΚΕΔΕ για το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, ο κ. Πουλάκης επισήμανε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε απέναντι σε συγκεκριμένες και μειοψηφικές μικροκομματικές, ενίοτε και προσωπικές σκοπιμότητες ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Η περιβόητη "κυβερνησιμότητα" των ΟΤΑ δεν απειλείται ούτε από τη γνήσια αποτύπωση της βούλησης των πολιτών ούτε από το δημοκρατικό διάλογο μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αλλά από κάποιους -λίγους ευτυχώς- τοπικούς άρχοντες με συγκεντρωτική νοοτροπία».
Νωρίτερα, ο κ. Πουλάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, καθώς και με προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι το πόρισμα της Επιτροπής για τις αλλαγές στον Καλλικράτη δεν είναι δεσμευτικό σχετικά με την κατάργηση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στους «προ-Καλλικρατικούς» Δήμους που καταργήθηκαν το 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου