25.4.17

ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου
Για την δομή και την λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί τα χίλια μύρια. Δεν βγήκε άκρη εδώ και τριάντα χρόνια ,είναι αδυνατόν να βγει άκρη μέσα από ένα δημοσιογραφικό κείμενο;
Όχι δεν θα εστιάσω στο τι έχει γίνει στο παρελθόν αν και θα έπρεπε να το κάνω για να τεκμηριώσω μέσα από γεγονότα γιατί όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.
Κάτι τέτοιο αν το επιχειρούσα από την εποχή που Γενικός Γραμματέας αθλητισμού ήταν ο Κίμωνας Κουλούρης μέχρι σήμερα  θα έπρεπε να γράψω …εγκυκλοπαίδεια και όχι άρθρο.
Θα εστιάσω στο φετινό πρωτάθλημα και στα τελευταία γεγονότα παίρνοντας ως… «Δεδομένο» ότι ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα γιατί είχε φτιάξει ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.
Και αν αποδεχτώ κάτι τέτοιο ευλόγως θα πρέπει να αναρωτηθώ γιατί τόσα χρόνια όλοι αυτοί κόπτονται για εξυγίανση, εξομάλυνση, και… δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο συμμετείχαν σε όλο αυτό το φιάσκο και δεν απείχαν της διαδικασίας;
Αν αποδεχτώ κάτι τέτοιο ευλόγως θα αναρωτηθώ πόσες και ποιες …μεταγραφές έκαναν οι δήθεν εξυγιαντές στελεχών του πρώην συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής;
Πως δεχόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια να είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι του Ολυμπιακού που από την εποχή της παράγκας κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο;
Θυμάμαι ότι από το καλοκαίρι που πλέον η ποδοσφαιρική «χούντα» του Ολυμπιακού κατέπεσε  και οι «βλαχο-πρόεδροι» όπως τους ελεγαν πήγαν στο σπίτι τους, με τον… Δόν Κιχώτη της πολιτικής τότε Υφυπουργό αθλητισμού και νυν Υπουργό… Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ,να πείθει τον Ινφαντίνο στη Φίφα και να … «τραβάει» το… αυτί του Θόδωρου θεοδωρίδη, και να παίρνει το κουμάντο της ΕΠΟ στα χέρια του. Τότε που ο Δόν Κιχώτης διόρισε συντρόφους, συμβούλους και παρατρεχάμενους μαζί και με δυο εκπροσώπους της τότε συμμαχίας υπό την καθοδήγηση του Κύπριου αγωνιστή της κάθαρσης του ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη χωρίς το …μωρό του!!!
Ο Δόν Κιχώτης που ακόμη είναι στο δρόμο και πηγαίνει νόμο στο ελληνικό κοινοβούλιο για να τα αλλάξει όλα στη μπάλα και στον αθλητισμό.
Από τότε λοιπόν θυμάμαι τους διθυράμβους και τα πανηγύρια για την διεκδίκηση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Απολύτως θεμιτό και φυσικά δικαίωμα όλων των ομάδων από την στιγμή που τα αφεντικά τους δημιουργούν ομάδες .
Τότε που ξηλώθηκε το πουλόβερ, που απολύθηκαν οι ραδιούργοι της ΕΠΟ που κινούσαν τα νήματα και οι καλύτεροι διαιτητές σφύριζαν σε συνεχόμενα ματς για να έρθει η εξυγίανση. Διαιτητές που ήταν του…. συστήματος αλλά αλλαξοπίστησαν και το νέο σύστημα τους εμπιστεύεται γιατί το …αξίζουν!!!
Μήπως θυμάται κανείς τι έχει γίνει και φέτος σε αγώνες;
Μήπως θυμάται κανείς τι έλεγε ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός για την ΚΕΔ;
Από το «Ο Ολυμπιακός να κερδίζει και οι άλλοι να πάνε να γα….ούν…» το σύστημα μεταλλάχτηκε στο «Εμείς να κερδίζουμε αρκεί να μη κερδίζει ο Ολυμπιακός»
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
Ολυμπιακός χωρίς τα δεκανίκια της ΕΠΟ, χωρίς την διαιτησία, χωρίς να παίζει καλή μπάλα ,πήρε το πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα ,με τις περισσότερες νίκες και έχοντας πετάξει τους λιγότερους βαθμούς!!!Πήρε τα ντέρμπι του Α γύρου, έκανε ανατροπές και το μόνο που δεν έκανε ήταν να βάζει αυτογκόλ για να διορθώνονται και τα λάθη των άλλων.
Στον μεν Παναθηναϊκό που αποφάσισε να φτιάξει ομάδα, όπως και η ΑΕΚ που κέρδισε τον Ολυμπιακό δίκαια και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.
Τον Ολυμπιακό τον Κέρδισε και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα που στο τέλος το πήρε αυτός.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και όλα .
Το κατέκτησε με την εξυγίανση και την εξομάλυνση απέναντι.
Και πάμε τώρα έξω από το χορτάρι.
Εγώ μεγάλωσα και μάζευα χαρτάκια με τις φάτσες του Δεληκάρη, του Δομάζου, του Παπαϊωάννου ,του Κούδα, του Χρηστίδη στον Άρη ,του Χατζηπαναγή και τόσων άλλων που με έκαναν να αγαπήσω το ποδόσφαιρο.
Για αυτό και θα σας υπογραμμίσω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα  έξω  από τα γήπεδα είναι… καφρίλα.
Σαφώς και θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σαφώς και δεν έχει καμιά θέση η όποια μορφή βίας στα γήπεδα.
Σαφώς και δεν θα πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε αυτά για κανέναν.
Αλλά να γίνεται  λυσσαλέος πόλεμος να τιμωρηθεί και να χάσει το πρωτάθλημα που κέρδισε μέσα στα γήπεδα ο Ολυμπιακός για να το πάρει ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι ούτε εξυγίανση, ούτε εξομάλυνση .
Αυτό είναι πισωγύρισμα.
Δεν ξέρω πως έχει την δικαιοσύνη στο μυαλό του  ο Ιβάν Σαββίδης ,ούτε κατά πόσο πιστεύει ότι με τα λεφτά που διαθέτει θα καταφέρει να πείσει τους πάντες ότι ήρθε από την Ρωσία στο ΠΑΟΚ για να εξυγιάνει το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ένας άλλος Δον Κιχώτης όπως ο Υπουργός Κοντονής.
Κατανοώ πλήρους τους πικραμένους οπαδούς που διψούν για ένα πρωτάθλημα έστω και αν αυτό είναι να το πάρουν μέσα από δικαστικές αποφάσεις .Έστω και αν το πάρουν στα χαρτιά και όχι μέσα στο γήπεδο.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν θα ικανοποιήσω τα αυτιά αρκετών για αυτά που γράφω και επισημαίνω διευκρινίζω τα ακόλουθα:
-Σαφώς και είμαι υπέρ της απόλυτης ισονομίας και της εφαρμογής των ισχυουσών διατάξεων προς όλους .
-Σαφώς και δεν θέλω ούτε φουσκωτούς ούτε ξεφούσκωτους να δημιουργούν «ομορφιές» στα γήπεδα γιατί πιστεύω ότι δεν έχουν καμιά θέση σε αυτά.
Σαφώς και θέλω όποιοι παρανομούν να τιμωρούνται.
-Σαφώς και θέλω μια ΕΠΟ που να μην παίρνει από πουθενά και από κανέναν εντολές. Ούτε από Κοντονίδες ,ούτε από παρατρεχάμενους ,ούτε από αφεντικά ομάδων.
-Σαφώς και θέλω ότι θέλει αρκετός κόσμος που κουράστηκε και αηδίασε από την ποικιλόμορφη καφρίλα που έχει διεισδύσει στο ποδόσφαιρο.
Και βεβαίως σαφώς και δεν πιστεύω κ. Ιβάν Σαββίδη ότι …η δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έρθει ούτε με αυτούς που έχουν τιμοκατάλογος στις ποδοσφαιρικές ενώσεις ,ούτε φυσικά με τον υπόδικο Γκαγκάτση ως διευθυντή στην Σούπερ –λίγκα.
Για αυτό και σαφώς πιστεύω ότι θα μείνω με τα θέλω .Μακάρι να διαψευστώ.
Για όλα αυτά και άλλα τόσα δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά ο θόρυβος και η σκόνη που σηκώσατε για να στεφτείτε πρωταθλητές έστω και στα χαρτιά.
Και σε καμιά περίπτωση δεν είμαι αισιόδοξος για όλα αυτά που λέγονται και γράφονται και τις υπέρμετρες αισιοδοξίες για την αλλαγή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν η ισονομία και η εφαρμογή των ισχυουσών κανόνων προς όλους;
Γιατί ο κάθε ένας θέλει από μια ΕΠΟ και από μια ΚΕΔ. Γιατί όλοι κόπτοντας με ποιο τρόπο θα γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Και αυτό κύριε Ιβάν θα αποδειχτεί περίτρανα στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ. Από τον… αυθορμητισμό και την διάθεση αλλαγής της πλειοψηφίας των εμπλεκομένων στον αγγελικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου που σας κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά τον μαθαίνετε και εσείς…
Εκεί θα φανεί το κατά πόσον θα ισχύσει ο βασιλιάς απέθανε… ζήτω ο… Ιβάν!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου