25.4.17

Γελάνε κι οι κλέφτες...

Μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2016 και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πανηγυρίζοντας για μια ακόμη φορά.

Που μειώθηκε η εγκληματικότητα; Στα αδικήματα που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, αναφέρει η έκθεση. Είναι όμως έτσι;
Την περασμένη χρονιά ληστές μπήκαν μόνο σε 552 σπίτια στην Αττική, ενώ το 2015 είχαν μπει σε 640! Μπήκαν μόνο σε 161 μαγαζιά, ενώ το 2015 είχαν μπει σε 181.
Και κάπως έτσι βγαίνει το συμπέρασμα οτι η εγκληματικότητα μειώθηκε.
Κι ας μην τολμάνε πια να ξεμυτίσουν νύχτα τα παιδιά μας, χωρίς συνοδεία...

Δεν της περνάει από το μυαλό της ΕΛ.ΑΣ. οτι οι ληστές σταμάτησαν να μπαίνουν σε σπίτια και καταστήματα, επειδή δεν βρίσκουν πια χρήματα και τιμαλφή, επειδή στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, τα φάγανε όλα πληρώνοντας φόρους.

Αυτό λοιπόν που πέτυχε η κυβέρνηση, είναι να κάνει τους διαρρήκτες κλέφτες!
Τους ανάγκασε να βγουν στον δρόμο για να κλέβουν τσάντες και κινητά, διότι δεν υπάρχουν πια χρήματα στα σεντούκια.

Μέσα σε ένα χρόνο, σημειώθηκαν στην Αθήνα 1.462 κλοπές κινητών τηλεφώνων και 451 αρπαγές τσαντών. Πραγματοποιήθηκαν 164 ληστείες σε ταξί και 108 σε σούπερ μάρκετ. Συνολικά, το 2016 διαπράχθηκαν στην επικράτεια 75.083 κλοπές-διαρρήξεις, από τις οποίες 43.270 στην Αττική και 11.822 στη Θεσσαλονίκη. Πολύ περισσότερα περιστατικά από το 2015. Αλλά κατά τα άλλα η εγκληματικότητα μειώθηκε...

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Έχουμε μια ακόμη προσπάθεια του αρμοδίου υπουργού Νίκου Τόσκα, να αξιοποιήσει τα ετήσια στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για να βγάλει τα συμπεράσματα που τον βολεύουν. Και βγήκε μια έκθεση, με τρόπο που εκθέτει και την ίδια την Αστυνομία.

Γιατί η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Και κάνει οτι μπορεί για να περιορίσει την εγκληματικότητα, με τις περιορισμένες δυνάμεις που της έχουν απομείνει.

Ενώ η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα με ένα θέμα που δεν την συμφέρει.

Πουθενά δεν αναφέρεται για παράδειγμα, πόσες φορές τα έσπασαν οι “γνωστοί άγνωστοι” στα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές. 
Πουθενά δεν αναφέρεται πόσα αυτοκίνητα ή τρόλεϋ πυρπολήθηκαν. 
Επειδή προφανώς το υπουργείο δεν θεωρεί αυτή την συμπεριφορά εγκληματική.

Πουθενά δεν αναφέρεται πόσες φορές προκλήθηκαν επεισόδια με εκτεταμένες φθορές στις 5.764 πορείες και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Το μόνο που αναφέρεται είναι οτι απασχολήθηκαν σε αυτές 129.069 αστυνομικοί.

Ε, βέβαια. Αν χρειάζονται δέκα κλούβες των ΜΑΤ, κάθε φορά που μια πορεία πλησιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, ή κάθε φορά που ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, που να περισσέψουν αστυνομικοί για τις γειτονιές...

Ας λείπουν λοιπόν οι θριαμβολογίες για την μείωση της εγκληματικότητας. Ακούγεται σαν άνοστο αστείο. Και γελάνε ακόμη κι οι κλέφτες...

  Β. Χιώτης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου