25.4.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ...ΜΟΝΟΠΟΛΗ!

ΑΙΣΘΗΣΗ στην κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας αλλά και Τριφυλίας προκαλούν για ψηφοθηρικούς λόγους οι επισκέψεις κλιμακίων πολιτικών φορέων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γεμάτοι πολιτικό ξύλινο λόγο καθώς στο παρελθόν ήταν άφαντοι όπως συζητούν οι πολίτες. 
Για το λόγο αυτό τονίζουν ότι το Νοσοκομείο ΔΕΝ προσφέρεται σε καμία πολιτική εκμετάλλευση γιατί αποτελεί Νοσοκομείο Δωρεών με φιλότιμο προσωπικό που κάνει εθλεοντική εργασία πέραν του ωραρίου του... 
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ
Κάτω από την..Ακρόπολη έλεγε ο Κώστας Τουρνάς παίζουν..μονόπολη σε ένα του στίχο σε γνωστό τραγούδι αλλά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες διαπιστώνουν ότι πολιτικοί ταγοί παίζουν παιχνίδια κάτω από το..Κάστρο των Γιγάντων. 
Στις 24/2/2012 ετοιμάστηκε η συγχώνευση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των 2 Νοσοκομείων του Νομού. Τότε μάλιστα όπως γράψαμε στις 25/2/2012 στο τοπικό τύπο " Να καταψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Μεσσηνίας τα άρθρα του νομοσχεδίου που δρομολογούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καλεί τους συναδέλφους του ο Οδυσσέας Βουδούρης. 
Ο διαγραφείς, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής, παρουσιάζεται βέβαιος ότι, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα υποβαθμιστεί και ενδεχομένως θα αλλάξει μορφή, «με πρόσχημα τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας»!
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τελικά πέρασαν δύο Κυβερνήσεις, το Νοσοκομείο παραμένει χάρη στη φιλοτιμία των εργαζομένων, ιατρών και προσωπικού, αλλά κυρίως της περιφέρειας Πελοποννήσου. Εξάλλου σε μια επιστολή αιχμή στις 24/4/2017 ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρονάς παρότι κάνει πολιτική αναφορά στο γαλάζιο κλιμάκιο που επισκέφθηκε πρόσφατα το ίδρυμα αναφέρει ότι "Σχετικά με τα έργα υποδομής να σας αναφέρω ότι πρόκειται για έργα της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και αφορούν τα εξής:Κατασκευή Περιφερειακών  Ιατρείων Πεταλιδίου, Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Ανακαίνιση Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Ανακαίνιση Κέντρου Υγείας Πύλου, Έργα Υποδομής Νοσοκομείου Καλαμάτας..."
"Αφήστε την πολιτική σπέκουλα γαλάζιοι, κόκκινοι και πράσινοι" λένε οι πολίτες στο δρόμο, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Διότι ενοποιήθηκε από το 2012 και τότε προφανώς πριν μεταπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ στην Ν.Δ. λες και άλλαξε ποδοσφαιρική ομάδα ο κ. Οικονόμου, έλαμψε δια της απουσίας του για το ίδρυμα. Εξάλλου όλοι θυμούνται ότι το Νοσοκομείο το ενοποίησαν και το υποβάθμισαν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε το θράσος να έρθει στη πόλη πέρσι και να το χειροκροτούν οι κομματικοί εντεταλμένοι φίλοι του...Ανακοίνωση για...διορισμένους στα σκέλια έκανε για το νοσοκομείο Καλαμάτας τις τελευταίες ώρες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωσταντινέας. Όπως και να έχει το πράμα μάλλον από υγεία δεν πάσχουν οι καρεκλοκένταυροι, αλλά από πολιτική αμνησία!
Όπως έλειψαν κι άλλοι τόσα χρόνια που τώρα κάνουν ότι συζητούν με τον αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος. Προφανώς όλοι γνωρίζουν ότι η υγεία δεν έχει χρώμα, όλοι ξέρουν ότι η Κυπαρισσία έχει Νοσοκομείο Δωρεών με μια μεγάλη μονάδα τεχνητού Νεφρού, αλλά κανείς δεν αναπλήρωσε το προσωπικό που χρειάζεται για να αναδείξει τον ρόλο του. Αν δεν υπήρχε η περιφέρεια μαζί με το Δήμο Τριφυλίας ίσως τώρα να μην έκαναν επισκέψεις....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                    ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007-2010
ΚΑΛΑ δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν όσοι κυβερνούσαν; Ηχηρό χαστούκι στην εποχή των χαρτογιακάδων αποτελεί η εμπεριστατωμένη ανάκριση για παράνομες πράξεις που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση από κοινού είναι σε εξέλιξη για τυχόν παρατυπίες που αφορούν την προμήθεια υγειονομικών υλών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από το 2007 ως το 2010. Υπολογίζεται ότι το ποσό της μαύρης τρύπας ξεπερνά τις 30.000 ευρώ καθώς το 2007 τα υλικά στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου ανήλθαν σε 270.638 ευρώ, το 2008 ήταν 313.478 ευρώ και το 2009 ήταν 254.419 ευρώ, ενώ το 2010  με νέα διοίκηση ήταν 25.867 ευρώ και το 2011 ήταν 56.350 ευρώ και το 2012 μόλις 7.329 ευρώ!
Η έρευνα διεξάγεται από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με το πόρισμα των Ελεγκτών να προορίζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών όρισε τακτική ανάκριση, δεδομένου ότι εξελίχτηκε από το 2014 προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας, καθώς έχει αλλάξει ο νόμος για τις προμήθειες. Λέτε οι κομματικοί στρατοί να μην ήξεραν τίποτα και για αυτό το θέμα καθώς η κοινή γνώμη ρωτά και για το ζήτημα αυτό, με την αλήθεια να λάμψει χάρη στην Ελληνική δικαιοσύνη...

                                
ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΓΕΜΑΤΗ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
 
Ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο πολυπράγμων ηθοποιός, σκηνοθέτης, μπουζουκοτραγουδοποιός, συγγραφέας, ποιητής, πνευματικό τέκνο του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη, έρχεται με ένα σμήνος αλογόμυγες από το ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟΝ 3ΦΙΛΛΛΙΑΣ στο Γυάλινο – Up Stage (3 και 10 Μαΐου) για να τσιμπήσει και να ξυπνήσει τους κοιμωμένους και τους σιωπηλούς κατοίκους του Άστεως.
«ΟΛΑ τριγύρω αλλάζουνε κι ΟΛΑ τα ίδια μένουν»
«γεια Μανώλη, γεια Νικόλα…»
Τω καιρώ εκείνο, δηλαδή εδώ και τώρα που λέτε αδέρφια, η Ελλάς βίωνε τον εξευτελισμό της. Ακρίδες πολύχρωμες και βάρβαρες πανταχόθεν εισέβαλαν εις τον τόπο της και εις τα σύνορα της και κατέτρωγαν την πανίδα της, την χλωρίδα της, το μέσα και τα απ’ έξω της. Σε ραστώνη τους Έλληνες βρίσκει η ακρίδα κι απ’ την κόμη αρχίζει το ΑΚΡΙΔΟΚΟΥΡΕΜΑ…
Και εις τα μόρια φτάνει. Εις τα άκρα! Ωχ! Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί …Ω Δία …η σούφρα μας!
Μα να μην ακούσουμε τίποτα! Ούτε σφυριά ούτε αμόνια …τι διάολο ….πότε χτίστηκαν τα τείχη!
Αναρωτιόντουσαν οι «κοπρίτες» Τώρα!!! Τι κάνουμε;… Ρίξε έναν κεραυνό ρε Δία ρίξε μια αστραπή, κάνε κάτι τέλος πάντων, καιγόμαστε δε βλέπεις;
Θυμώνει ο Δίας για τα χάλια τους και τους ρίχνει μια χούφτα Αλογόμυγες να ξυπνήσουνε!
Αυτές τις Αλογόμυγες θα κουβαλήσουμε οι Άποροι Άρχοντες στο Γυάλινο Θέατρο δυο Τετάρτες, 3 και 10 Μαΐου και… σας περιμένουμε.
Νίκος Καλογερόπουλος: Στίχοι-Μουσική-Τραγούδι
Βασίλης Νούσιας: Μπουζούκι
Πάνος Αντέλλης: Κιθάρα-Τραγούδι
Θωμάς Παναγόπουλος: Τρίχορδα
Νίκος Γεωργίου: Κρουστά
Δέσποινα Αποστολίδου: Κρουστά-Τραγούδι
Σταμάτης Παναγόπουλος: Βιολί
Και ο Αρματωλός Καλόγερος …….στα σήμαντρα!
ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.
Πλάτων-Απολογία Σωκράτους
«Εάν γαρ με αποκτείνετε, ου ραδίως άλλον τοιούτον ευρήσετε, ατεχνώς-ει και γελοιότερον ειπείν- προσκείμενον τη πόλει υπό του θεού ώσπερ ίππω μεγάλω μεν και γενναίω, υπό μεγέθους δε νωθεστέρω και δεομένω εγείρεσθαι υπό μυωπός τίνος οίον δη μοι δοκεί ο θεός εμέ τη πόλει προστεθηκέναι τοιούτον τινά, ος υμάς εγείρων και πείθων και ονειδίζων ένα έκαστον ουδέν παύομαι την ημέραν όλην πανταχού προσκαθίζων.»
«Γιατί αν με σκοτώσετε, (Άνδρες Αθηναίοι) άλλον σαν κι εμένα δεν θα βρείτε – για να το πω απλά κι αστεία – που να τον έχει ορίσει ο θεός να βρίσκεται κοντά στην πόλη, η οποία λόγω μεγέθους μοιάζει νωθρό άλογο ράτσας και χρειάζεται Αλογόμυγα να την ξυπνάει. Νομίζω ότι σαν τέτοια με έχει βάλει στην πόλη ο Θεός, να μη σταματώ όλη τη μέρα να σας ξυπνώ, να σας πείθω και τον καθένα χωριστά να επικρίνω τριγυρίζοντας παντού.»(έτσι είπε ο Σωκράτης στο Ε.Σ.Ρ. που απαγόρεψε τον Καραϊσκάκη από τα Μ.Μ.Πρρροπαγάνδας!)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου