13.4.17

Υπό αυστηρό έλεγχο οι προσφορές τροφίμων

Οι διάφορες προσφορές μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπ. Εμπορίου

Ενημέρωση αναφορικά με τις «μοναδικές προσφορές» που προωθούν τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, ζητά η γγ του υπ. Εμπορίου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού.
Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με σχετικό έγγραφό της, ζητάει ενημέρωση από συγκεκριμένες επιχειρήσεις σχετικά με τις προωθητικές τους ενέργειες που στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεων σε προϊόντα, που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση αυτή την εποχή, με πρωταγωνιστή το αρνί.
Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με αφορμή φυλλάδιο προσφορών συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία αναφέρει ότι πωλείται αρνάκι γάλακτος νωπό ολόκληρο «μόνο για λίγο, 5,29 ευρώ το κιλό» και νωπό ή τεμαχισμένο σε «μοναδική τιμή»
Η γενική γραμματεία από την πλευρά της, ζητάει ακριβή ενημέρωση και διευκρινήσεις μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, σχετικά με το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται η ένδειξη «μόνο για λίγο» και αν η εξάντληση των αποθεμάτων συνεπάγεται αύξηση τις τιμής, που διαφημίζεται. 
Επιπλέον, ζητά να μάθει τον ακριβή αριθμό των τεμαχίων των αρνιών με τη συγκεκριμένη τιμή και ποια είναι η τελική τιμή των προϊόντων κρέατος, που αναφέρονται στο φυλλάδιο με την ένδειξη «σε μοναδική τιμή».
Τονίζεται δε, ότι στην περίπτωση ασαφών πληροφοριών από μέρους του προμηθευτή στον καταναλωτή, αυτό καθιστά αθέμιτη πρακτική κατά το Ν 2251/94.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου