25.4.17

ΦΩΤΟ - Ο Χίτλερ νόμιζε ότι δεν θα το έβρισκε κανείς - Αυτό που ξέθαψαν όμως οι Αρχαιολόγοι… θα σας Σοκάρει!


Χίτλερ

Μετά από μια εξέγερση στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Sobibor της Πολωνίας το 1943, τα γερμανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εξαφανίσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο – παρόλο που υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 Εβραίοι πέθαναν εκεί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Οι θάλαμοι αερίων γέμισαν με άμμο και χτίστηκε ένας δρόμος από πάνω, κρύβοντας τα απομεινάρια για δεκαετίες.
Πριν από καιρό, αρχαιολόγοι επισκέφτηκαν το σημείο και αποφάσισαν να σκάψουν κάτω από το δρόμο. Μετά από εβδομάδες ανασκαφών, ένας άντρας, ο οποίος συνδεόταν προσωπικά με το στρατόπεδο, το ανακάλυψε.
o-chitler-nomize-oti-den-tha-to-evriske-kanis-afto-pou-xethapsan-omos-i-archeologi-tha-sas-sokari 1
“Επιτέλους, φτάσαμε στο στόχο μας – την ανακάλυψη των θαλάμων αερίου” δήλωσε ο αρχαιολόγος Yoram Haimi. “Έχουμε εντυπωσιαστεί από το μέγεθος του κτιρίου και τα καλά διατηρημένα τοιχώματα των θαλάμων.”
Σύμφωνα με το AmericaNews, ο Haimi είχε δύο θείους οι οποίοι πέθαναν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης – κάτι που τον παρακίνησε ακόμα περισσότερο γι” αυτή την ανασκαφή.
Ένας σημαντικός αριθμός προσωπικών αντικειμένων εντοπίστηκε, ανάμεσα τους ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με το εξής μήνυμα στα εβραϊκά:
“Ιδού, είσαι αφοσιωμένος σε μένα”.
o-chitler-nomize-oti-den-tha-to-evriske-kanis-afto-pou-xethapsan-omos-i-archeologi-tha-sas-sokari 2 o-chitler-nomize-oti-den-tha-to-evriske-kanis-afto-pou-xethapsan-omos-i-archeologi-tha-sas-sokari 3
“Εδώ συνέβη ο αφανισμός τόσων ανθρώπων, θάνατος από αέρια που σκότωναν τους πάντες μέσα σε 15 λεπτά, με βασανιστήρια, φωνές”, είπε ο αρχαιολόγος Wojciech Mazurek. “Οι Ναζί εξέτρεφαν χήνες για να καλύπτουν τις κραυγές, για να μην τις ακούνε οι άλλοι φυλακισμένοι.”
Σύμφωνα με αναφορές, όπως αναφέρει το tonwtiko, μόλις 50 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από αυτή τη φυλακή ζωντανοί μέχρι το τέλος του πολέμου – άλλη μια τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου