24.4.17

Πανστρατιά υπέρ του Μακρόν! Δημοκρατικό μέτωπο κατά της Λεπέν


five_0

Ο διάδοχος του Ολάντ όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι ο 39χρονος Μανουέλ Μακρόν.
Όχι μόνο γιατί κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρω των προεδρικών εκλογών αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Μαρι Λε Πεν σύμφωνα με τα exitpollsκαι τους γάλλους αναλυτές, αλλά και γιατί οι υπόλοιποι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων όπως ήδη έχουν αρχίσει και γνωστοποιούν θα τον συνδράμουν στον δεύτερο γύρο.
Την αρχή έκανε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Αμόν ο οποίος ήταν και ο πρώτος που παραδέχτηκε την ήττα του αφού συγκέντρωσε μόλις 6,5% και κάλεσε τους ψηφοφόρους του στο δεύτερο γύρο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μακρόν.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν ΠιέρΡαφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν υποστηρίζοντας τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Στο ίδιο μήκος και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Και ο σοσιαλιστής Μπερνάρ Καζνέβ καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ενώ το συντηρητικό κόμμα  θα συνεδριάσει για να λάβει και επίσημα τις αποφάσεις του.
Παράλληλα στο διάγγελμα του μετά τις εκλογές και ο Φιγιόν που έλαβε την Τρίτη θέση τάχθηκε υπέρ του Μακρόν προκειμένου να μην υπάρξει δρόμος στην ακροδεξιά της Λεπέν

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου