24.4.17

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ - Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ναυάγιο με 12 νεκρούς πρόσφυγες


Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ναυάγιο με 12 νεκρούς πρόσφυγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά του Μολύβου, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε ναυάγιο σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, οι νεκροί είναι οκτώ, ανάμεσά τους τρείς άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παδί. Ο απολογισμός της τραγωδίας έχει φτάσει στους 12 νεκρούς, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τουρκικά χωρικά ύδατα, οι αρχές έχουν ανασύρει άλλους τέσσερις νεκρούς!
Όταν έφτασαν ανοιχτά του Μολύβου οι άντρες του λιμενικού βρήκαν τις σορούς τους, να επιπλέουν στη θάλασσα και οι προσπάθειες που έγιναν να τους επαναφέρουν δεν απέδωσαν καρπούς.
Ζωντανές βρέθηκαν δυο γυναίκες, η μια εκ των οποίων είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η έγκυος όμως δεν μπορεί να βοήθησει στις έρευνες, αυτές τις δύσκολες ώρες. Από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. Θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες ώρες.
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες ανοιχτά του Μολύβου όπου βρέθηκε βυθισμένο το μοιραίο σκάφος. Ψαράδες, άντρες του λιμενικού και της Frontex προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα ή ναυαγοί που έχουν καταφέρει να επιζήσουν. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ξεκίνησε το σκάφος από τα τουρκικά παράλια, ούτε που βρισκόταν όταν βυθίστηκε και ο αριθμός των επιβαινόντων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου