3.3.17

Τελεσίγραφο Τατούλη σε Αποστόλου και Σκουρλέτη για τη δακοκτονία

Τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος δακοκτονίας του 2017 λόγω υποχρηματοδότησης επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Ο κ. Τατούλης θέτει με την παρέμβασή του σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το πρόγραμμα δακοκτονίας για προστασία της ελαιοπαραγωγής του 2017, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κατανομή των πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προϋπολογισθέντες πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως ανεπαρκείς.
Ο Περιφερειάρχης τονίζει επίσης στην επιστολή του ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έλαβε υπόψιν του το έγγραφο του από 1 Φεβρουαρίου 2017, με το οποίο είχε ζητήσει τον επαναπροσδιορισμό των πόρων για την Πελοπόννησο στη βάση των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται η ένταξη επιπλέον 3,2 εκατομμυρίων ελαιοδέντρων στο πρόγραμμα δακοκτονίας.
Ο κ. Τατούλης επισημαίνει τέλος ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες για συμπληρωματική κατανομή πόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπάρξουν άμεσες και δυσμενείς συνέπειες στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών από την προδιαγεγραμμένη αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας 2017. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου