11.3.17

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΕ - Τέλος η «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών στις συνόδους κορυφής


Τέλος η «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών στις συνόδους κορυφής

Η παραδοσιακή "οικογενειακή φωτογραφία" των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει πλέον στην ιστορία: η ΕΕ αποφάσισε να την καταργήσει, τουλάχιστον στις συνόδους κορυφής που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει μια νέα, "σύγχρονη" μορφή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μέχρι και τα τέλη του 2016 οι 28 ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων της Ένωσης πόζαραν όλοι μαζί μπροστά στα φλας των φωτορεπόρτερ, σε μια δημόσια επίδειξη της ενότητάς τους. Όμως τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -το οποίο συντονίζει τις συνόδους καθορίζοντας τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ-  ότι από αυτήν τη σύνοδο, η οικογενειακή φωτογραφία καταργείται.
"Η βασική ιδέα είναι να έχουμε μια πιο σύγχρονη απεικόνιση" αντί για σειρές με πρόσωπα, εξήγησε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Αυτή άλλωστε ήταν και μια επιθυμία του προέδρου του Συμβουλίου, του Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να "ελαφρύνει" το πρόγραμμα των συνόδων κορυφής που συχνά παρατείνονται για πολλές ώρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου