26.3.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Ο ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Α.Τ. ΚΑΙ Ο ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΆΔΑ με αλλαγή ώρας, αλλά χωρίς αλλαγή νοοτροπίας για το μέλλον που αξίζει η επόμενη γενιά.
Σε ημέρες εθνικής μνήμης ο λαός ενώνεται αποτιμώντας τους αγώνες των ηρώων που θυσιάστηκαν, όπως οι ηρωικοί Ντρέδες για τους οποίους έχουμε αφιέρωμα σε άλλη σελίδα. Αγωνίστηκαν όχι μόνο για την εθνική ανεξαρτησία, αλλά και την ελευθερία του λαού μας κάνοντας την πρώτη Κοινωνική επανάσταση το 1834, κόντρα στα πρώτα δάνεια και μνημόνια της πολιτικής ηγεσίας που οδήγησαν τότε σε περισσότερη φτώχεια...
@Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ για το Α.Τ. Φιλιατρών είναι επιτακτική με τους κατοίκους να το υπενθυμίζουν όταν βλέπουν πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως βουλευτές. Είναι αγανακτισμένοι όχι μόνο από τις διαρρήξεις αλλά κυρίως όταν βλέπουν αστυνομικοί να φυλάνε τους εθνοπατέρες, αντί να τοποθετούνται για την ασφάλεια των πολιτών. Τη παραμονή της εθνικής επετείου άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο οικίας κοντά στη πλατεία της πόλης, Οι ιδιοκτήτες επιστρέφοντας το βράδυ βρήκαν ανακατωμένο το σπίτι χωρίς όμως να πάρουν είδη αξίας, αλλά ήταν μάλλον βιαστικοί. Κι αυτό γιατί τους...έπεσε ο φακός! Απίστευτο..
@ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ όμως κι αυτό στη Κυπαρισσία. ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ έμειναν θαμώνες 2 καφενείων από ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της αγοράς στην Κυπαρισσία! Οι πολίτες μαζί με θαμώνες καφενείων κοντά στην αγορά είδαν έκπληκτοι να κυκλοφορεί προς την πιάτσα των ταξί ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος ήταν σχεδόν γυμνός μετά από άγνωστη αιτία καθώς εκτιμάται ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με θαμώνα καφενείου..  Όπως ήταν επόμενο ενημερώθηκε η Αστυνομία για το περιστατικό, καθώς ο περιφερόμενος πολίτης βρέθηκε από τους αστυνομικούς όπου έδωσε εξηγήσεις για το πρωτόγνωρο συμβάν....το οποίο προκάλεσε προς στιγμήν αναταραχή...
@ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ αμίαντος στη Τριφυλία! Σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία από το 1999 με την κοινοτική οδηγία 76/769/ΕΟΚ απαγορεύεται η χρήση προϊόντων αμιάντου συμπεριλαμβανομένων των καινούργιων αγωγών πόσιμου νερού. Οι υφιστάμενοι σωλήνες ύδρευσης πριν την 15-8-1999 δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να επιτρέπεται η χρήση τους μέχρι την τελική απόρριψή τους.  Για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπήρχε το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» (2007-2013), για δράσεις στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων αφού το Ταμείο Συνοχής συγχρηματοδοτούσε την αντικατάσταση των σωλήνων.
@ΣΥΜΦΩΝΑ πάντως με δημοσιεύματα όπως στο newsmessinia και με βάση την μελέτη που περιμένουμε 3 χρόνια τώρα στο Δ.Σ. Τριφυλίας, οι αιρετοί σφυρίζουν αδιάφορα. 
Πιο αναλυτικά  ο σύνδεσμος  ύδρευσης «ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ » που παρέχει πόσιμο νερό σε πόλεις και χωριά ….ΤΡΙΩΝ  δήμων  της Μεσσηνίας   ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ , ΠΥΛΟΥ –ΝΕΣΤΟΡΟΣ και ΜΕΣΣΗΝΗΣ  χρησιμοποιεί  δίκτυο  αμιαντοσωλήνων  μήκους  ….25 χιλιομέτρων από τις πηγές στο Παλαιό Λουτρό  (Αλικοντούζι ) έως τις αποθήκες του  πρώην ΑΣΟ στην Μεταμόρφωση με κατασκευή  την δεκαετία του 1970. 
Πόσα χρόνια θα περάσουν για να αντικατασταθεί, αφού έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση Τριφυλίας- Πυλίας;
@ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ για το History Channel με θέμα τον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από κινηματογραφικό συνεργείο στα Φιλιατρά..Το ντοκιμαντέρ έχει ως βάση τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας, εκεί που γεννήθηκε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη.
Ένα πολυπληθές κινηματογραφικό συνεργείο του σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου κατέγραφε σκηνές από την προτομή του, την Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και το σπίτι του κοντά στον πεζόδρομο, στην οδό Μπρουμίδη όπως έχει μετονομαστεί.
@ΠΡΟΒΟΛΗ της Τριφυλίας από το Δήμο, με ένα βίντεο που είναι παρά τις ενστάσεις αρκετά κατατοπιστικό. Ωστόσο δεν καθρεφτίζει την πραγματική εικόνα της περιοχής, παρότι στοίχισε 2,500 ευρώ παρακαλώ. Ο νέος τουριστικός οδηγός θα στοιχίζει μαθαίνουμε κοντά στις 20.000 ευρώ. Καλή η προβολή και τα ταξιδάκι αλλά και οι αναθέσεις, αλλά είμαστε περίεργοι να δούμε αποτελέσματα. Διότι τα έσοδα μετρούν. Και οι άνθρωποι του τουρισμού δεν είναι ευχαριστημένοι...
@ΑΝΕΒΑΣΕ τόνους η Ριζοσπαστική κίνηση Τριφυλίας. 
Με την εκπροσώπηση στο τιμόνι της παράταξης της Γιάννας Μαραβελή που έδειξε από την πρώτη συμμετοχή της στο Δ.Σ. Τριφυλίας να έχει άποψη, να γνωρίζει τα θέματα του Δήμου αλλά και να προτείνει λύσεις. Να σημειωθεί πάντως ότι η νέα δημοτική σύμβουλος που πήρε τη θέση του Νώντα Βουδούρη, είναι παρών από παλιά σε όλες τις συνεδριάσεις του Σώματος. Το λέμε γιατί κάποιοι που έγιναν σύμβουλοι δεν είχαν πατήσει ποτέ πόδι σε δημόσιες συνεδριάσεις..
@ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει ο Τατούλης! Τη δημοπράτηση των έργων «Εκτέλεση εργασιών επισκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας» και «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Επ. Οδού (Τμήμα Ριζόμυλος – Χράνοι)» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης...Κι ότι λέγαμε να γράψουμε σχόλιο για την εικόνα που παρουσιάζει το Δικαστικό μέγαρο της Κυπαρισσίας....που είναι και αίτημα του Δικηγορικού συλλόγου...
@Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ... Το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο σκοπεύει να προωθήσει επείγουσες και αναγκαίες ρυθμίσεις που θα επιλύουν πρακτικά προβλήματα των δήμων, ενώ με διατάξεις του θα παρέχονται «δώρα» υπό τη μορφή μισθολογικών παροχών σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε δημοτικούς συμβούλους και σε αντιδημάρχους. 
@ΚΑΛΗ δύναμη λοιπόν. Ψηλά το κεφάλι, να μην το βάζετε κάτω και να είστε σωστοί ενημερωμένοι πολίτες. 
Θα με ακούτε στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο κάθε μέρα από το freepower radio που μεταδίδεται και από την σελίδα μας όλο το 24ωρο με υψηλή ποιότητα ήχου..

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Κυπαρισσία για την επέτειο της Εθνικής ανεξαρτησίας με εθνική υπερηφάνεια καθώς η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε μπροστά από τους επισήμους και το κόσμο που γέμισε την πόλη, να χειροκροτεί τα νιάτα της Ελλάδας...
Επίκαιρα τα μηνύματα για την ελευθερία, ανεξαρτησία, Παιδεία στην εποχή μας καθώς οι πολίτες ενωτικά συμμετέχουν σε εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης.
Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Κυπαρισσίας υπό τον αρχιμουσικό κ. Κτενά, ακολούθησαν τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης που χειροκροτήθηκαν απο το κοινό, το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας με διμοιρίες μαθητών, το Γενικό Λύκειο το οποίο είχε πεζοπόρα τμήματα με παραδοσιακές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα, το Επαγγελματικό Λύκειο, τους αθλητικούς συλλόγους του ΝΟ.ΚΥ, Δίωνα, Α.Σ. Τριφυλίας και τον ΜΕΣΚ. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΠΟΡ- ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ 2-1 Ο ΑΟΚ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ
ΔΙΑ πυρός και σιδήρου πήρε την μεγάλη νίκη του ο Α.Ο. Κυπαρισσίας κερδίζοντας με 2-1 την ομάδα του Τέλλου Άγρα στην έδρα του, με ένταση όμως που δημιουργήθηκε αδικαιολόγητα προς το τελευταίο 15 λεπτό της συνάντησης που ευτυχώς αποφορτίστηκε άμεσα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΑΟΚ μπήκε με άνεση στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας κάνοντας προσεγμένες φάσεις. Ο ρυθμός ήταν δυνατός καθώς μετά από δύο δοκάρια που είχαν σημειωθεί κοντά στο 12ο λεπτό, τελικά στο 15ο λεπτό κοντά στο άκρο της μικρής περιοχής ο Γιώργος Σούπουλι βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει εύστοχα με την
μπάλα να φτάνει στα δίχτυα του Λαμπίρη κάνοντας το 1-0. Το ίδιο σκορ διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με εκατέρωθεν ευκαιρίες χωρίς όμως να τελεσφορήσουν παίζοντας καλό ποδόσφαιρο..
Στην επανάληψη όμως είχαμε τις ανατροπές. Η πρώτη αλλαγή έγινε από τον Τέλλο Άγρα καθώς βγήκε ο Πατσιώτης και αναπληρώθηκε από τον Στασινόπουλο μετά από απόφαση του προπονητή των Γαργαλιάνων. Για τον ΑΟΚ κοντά στο 60ο λεπτό έγινε η πρώτη αλλαγή καθώς βγήκε ο Ανδρεόπουλος και μπήκε στο παιχνίδι ο Θεοχαρόπουλος. Ο Τέλλος Άγρας έκανε μια ακόμα αλλαγή με τον Αναστόπουλο για να εισέλθει ο Καμινάρης. Κοντά στο 84ο λεπτό της συνάντησης ανατράπηκε ο τελευταίος παίκτης με επιθετική ενέργεια κοντά στο τέρμα του Λαμπίρη ο οποίος δεν ενήργησε σωστά. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Ψηλοπαναγιώτης υπέδειξε πέναλντι το οποίο εκτέλεσε ο Π. Γιαννόπουλος κάνοντας το
2-0 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο λίγο αργότερα ο Τζωρτζίνης στο 87ο λεπτό μετά από φάουλ και κεφαλιά μείωσε το αποτέλεσμα στο 2-1 με το οποίο έληξε ο αγώνας. Ακολούθησε μικρή ένταση για τις υποδείξεις του διαιτητή μέχρι το 3λεπτό των καθυστερήσεων.
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μητρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωστναντόπουλος, Ανδρεόπουλος, Τσιμόπουλος, Σούπολι, Ζαφείρης.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Τζωρτζίνης, Γεωργακόπουλος, Μπούμπα, Μπουντάς, Αναστόπουλος, Νικολόπουλος, Πατσιώτης, Διακουμής, Ανδρώνης, Γεωργόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου